Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-2/2-3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές μπόρες κατά περιόδους τις πρωινές ώρες ενώ σταδιακά κάποια φαινόμενα πριν από το μεσημέρι θα αρχισουν να σημειώνονται στη Θεσσαλία την υπόλοιπη Μακεδονία τη βόρεια Στερεά την Ήπειρο και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της ανατολικής Στερεάς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου της δυτικής Στερεάς και του βορείου Ιονίου. Τα φαινόμενα σαν αξιόλογα στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και της Θράκης και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα στο νομό Ιωαννίνων Τρικάλων και τα βόρεια του νομού Λάρισας έως και αργά το βράδυ. Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παραμείνει καλύτερος με αραιές νεφώσεις νοτιάδες και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί από το μεσημέρι 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τοβόρειο Αιγαίο την Εύβοια την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και ως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά αλλά σταδιακά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε όλες σχεδόν τις περιοχές αλλά και στις Σποράδες ενώ αργά το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων και αυτά τα ασθενή που θα παραμείνουν θα εντοπίζονται στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.Γενικά τα φαινόμενα θα είναι ασθενή εκτός από τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας Ελασσόνας Κισσάβου και Τρικάλων όπου πιθανόν να είναι αξιόλογα.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν για λίγες ώρες τοπικές βροχές με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί αρχικά 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 με 5 και στις πεδινές περιοχές γενικά μεταβλητοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16.

++++++++++++++++

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός την δυτική Μακεδονία τα ορεινά των νόμων Πέλλας Ημαθίας Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Ευρυτανίας με λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους οι οποίες ενδεχομένως προς το μεσημέρι να επηρεάσουν και κάποια τμήματα ορεινά κυρίως των νόμων Βοιωτίας και Εύβοιας με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας το πρωί και το βράδυ. Προς αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου με κάποιες τοπικές μπόρες και πιθανόν για πολύ λίγες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική και βόρεια χώρα και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη πιο χαμηλά ενώ στα δυτικά τμήματα την Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάνει κατά τόπους στους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέποντας τις τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως σε ορεινά τμήματα της περιφέρειας και πιθανόν σε κάποιες πεδινα κοντά στα βουνά όλων των νόμων αλλά σταδιακά ο καιρός προς το απόγευμα θα βελτιωθεί. Μικρή πιθανότητα για τοπικές ψιχάλες στα πεδινά τμήματα. Ανεπηρέαστες θα παραμείνουν οι Σποράδες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις λίγες ασθενείς βροχές αλλά μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και 3-4 με εξασθένηση μικρή το βράδυ και στα πεδινά και ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 15 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 15.

++++++++++++++++

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με τοπικές βροχές κατά περιόδους ενώ τοπικά φαινόμενα προς το πρωί θα σημειωθούν και στη δυτική στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίαςμε τα φαινόμενα να επεκταθούν σε όλες τις περιοχές της  ηπειρωτικής χώρας. Λίγα τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης τις Σποράδες και τα νησιά του Ιονίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας και δυτικής Στερεάς της Ηπείρου και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Ανεπηρεαστες αντίθετα θα είναι οι περισσότερες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και της νότιας Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες στο βόρειο Αιγαίο την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και έως 17 με 21 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα πεδινά και νησιωτικά της δυτικής και νότιας χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές πρώτα στα ορεινά και σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα και στις περισσότερες πεδινές περιοχές και πρόσκαιρα και στις Σποράδες το απόγευμα. Τα φαινόμενα γενικά θα ειναι αξιόλογα αλλά όχι έντονα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις και ανοίγματα αλλά γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και νοτιοανατολικοι 2-4 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 14.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-2/2-3/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Αντώνης says:

    Ενώ κανείς δεν έλεγε για βροχή στην πεδιάδα(τις πήραν πίσω τα μοντέλα;),
    εμφανίστηκε η πρώτη βροχούλα-ασθενής μέχρι τώρα-, που μόνο Βασίλης ανέφερε, σήμερα Τρίτη 28/2!
    Μπράβο Βασίλη, για ακόμα μια φορά!
    Συνέχισε την καλή δουλειά, σ’ εμπιστευόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *