Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-23/2/2023

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα χωρίς να αποκλείονται κάποιες πρόσκαιρες ψιχάλες το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ και από δυτικές διευθύνσεις στα νότια πελάγη 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή και εκεί σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα σε Θεσσαλία ανατολική Στερεά ανατολική Πελοπόννησο και λίγο υψηλότερη και από 7 έως 18 βαθμούς στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 19.

++++++++++++

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ από δυτικές διευθύνσεις και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Αιγαίο νότιοι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 20 και τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 7 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ορεινά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τις Σποράδες νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνο από 3 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 18.

+++++++++++++

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προς το μεσημέρι. Σταδιακά θα αναπτυχθούν κάποιους αραιες νεφώσεις στη δυτική και νότια χώρα και δεν αποκλείεται στην Κρήτη κυρίως για κάποιες ασθενείς βροχές στα βουνά με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως και 20 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα σε Θεσσαλία ανατολική Στερεά ανατολική Πελοπόννησο 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και από 7 έως 18 στα υπόλοιπα πεδινα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 4 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 18.

++++++++++++

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου  2023.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα τις πρωινές ώρες ενώ θα αναπτυχθούν και λίγες νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα το μεσημέρι και το απόγευμα χωρίς να αποκλείεται στα ορεινά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Πιθανότητα για λίγες βροχές υπάρχει και για τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 19 με 20 και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με ομιχλες το πρωί κατά τόπους και τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα για σύντομες βροχούλες άνευ σημασίας στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλες το πρωί ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 4 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *