Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζεται ο χειμώνας παρωδία με κάποιες ελπίδες βροχής

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 17 Φεβρουαρίου 2023.

20 και 21 Φεβρουαρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μικρό ενδεχόμενο ανάπτυξης τοπικών νεφώσεων στη dυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο και δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές στις 20 του μήνα. Θερμοκρασίες έως 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

++++++++++

22 έως 24 Φεβρουαρίου.

63% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο τέλος της περιόδου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά τις Σποράδες και την Εύβοια όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές. Θερμοκρασίες αρχικά 15 με 19 βαθμούς Κελσίου από βορρα προς νότο με πτώση στις 24 του μήνα σημαντική από την βόρεια Στερεά και βορειότερα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου.

37% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο τέλος της περιόδου στα δυτικά τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασίες έως 15 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια Ηπειρώτικα με μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια στις 23 και λίγο μεγαλύτερη στις 24 του μήνα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα παραμείνουμε σε υψηλές γενικά θερμοκρασίες για την εποχή.

+++++++++++++

25 έως 27 Φεβρουαρίου.

42% πιθανότητα για τοπικές βροχές μέτριας έντασης γενικά και διάρκειας στις 26 και κυρίως στις 27 του μήνα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική χώρα και πολύ λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές. Οι θερμοκρασίες θα φτάνουν στα δυτικά και νότια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά Και βόρεια με σημαντική πτώση στις 27 του μήνα όπου δεν θα ξεπερνά τους 5 με 10 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ανατολικά Και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και έως 10 με 15 στα ανατολικά και δυτικά παραθαλάσσια και νησιώτικα. Τοπικές χιονοπτώσεις στις 27 του μήνα σε ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας.

30% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με λίγα τοπικά φαινόμενα στις 26 του μήνα στη δυτική χώρα και στις 27 θα επεκταθούν και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίου ενώ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Θερμοκρασίες αρχικά 15 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια κυρίως με μικρή κάμψη στη βορειοδυτική Ελλάδα στις 26 και 27 του μήνα ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

23% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία στην αρχή της περιόδου ενώ στις 26 και 27 του μήνα θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα μικρής έντασης και διαρκείας. Θερμοκρασια το πολύ έως 10 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ανατολικά και βόρεια Ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στην ανατολική και βόρεια χώρα έως το τέλος της περιόδου ενώ στα δυτικά και νότια νησιωτικα και παραθαλάσσια θα είναι κατά τόπους στους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

5% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες έως 14 με 17 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα εως το  τέλος της περιόδου που θα σημειωθεί μία μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

++++++++++++++

28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου.

56% πιθανότητα για αλλαγή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα που αργότερα θα επηρεάσουν τοπικά και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία έως 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 12 με 16 στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα με μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια τμήματα από την 1η Μαρτίου και μετά.

33% πιθανότητα για τοπικα φαινόμενα στα ηπειρώτικα και το Ιόνιο κατά περιόδους έως και το τέλος της περιόδου που τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Θερμοκρασία από τη Θεσσαλία και βορειότερα όχι πάνω από 12 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη στα δυτικά και νότια έως 17 αλλά θα σημειωθεί πτώση σε όλη την ανατολική και βόρεια χώρα κατά 2-3 βαθμούς όλες τις υπόλοιπες ημέρες και θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές μόνο στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα.

15% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές καταιγίδες στα θαλάσσια ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας τις πρώτες μέρες του Μάρτη. Θερμοκρασίες οχι πάνω από 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της περιόδου με μικρή άνοδο από τις 3 του Μάρτη και μετά.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Η περίοδος 24 Φεβρουαρίου θα χαρακτηριστεί από καλό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις από τη Θεσσαλία και ανατολικότερα που πιθανόν να δώσουν κάποιες λίγες βροχές άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα έως και 15 με 20 βαθμούς Κελσίου τις περισσότερες από τις μέρες αλλά από τις 24 του μήνα θα σημειωθεί πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Την περίοδο 25 με 27 Φεβρουαρίου ανοίγετε μία πιθανότητα πάνω από 70% να σημειωθούν κάποιες βροχές αξιόλογες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και κατά περίπτωση και σε κάποια άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μικρότερης εντάσης. Πιθανότατα να πέσουν και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση οχι πάνω από τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια υψηλότερη στα δυτικά και νότια.

Τέλος για την περίοδο 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου υπάρχουν και εκεί αυξημένες πιθανότητες για αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αξιόλογα κατά τόπους φαινόμενα αλλά όχι έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες γενικά στα κανονικά ή λίγο χαμηλότερα επίπεδα στη βόρεια Ελλάδα ενώ αντίθετα ψηλότερες στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα.

Εμφανίζονται λοιπόν δύο περίοδοι με κάποιες βροχές μία γύρω στις 24 του μήνα με πολύ λίγα φαινόμενα κυρίως σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής χώρας ανευ σημασιας και μία άλλη περίοδος προς το τέλος του μήνα και τις αρχές του Μάρτη με πιθανότατα για κάτι αξιόλογο.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

3 thoughts on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζεται ο χειμώνας παρωδία με κάποιες ελπίδες βροχής

  1. Γιωργος says:

    Καλησπερα , να σαι καλα αδερφε !
    Εμεις οι αγροτες βασιζομαστε κατα πολυ στα λεγομενα σας για να ρυθμισουμε τις οποιες εργασιες μας , αρκετοι ειναι αυτοι που ειναι ασχετοι Η’ βιαζονται και προβαλουν λανθασμενες προγνωσεις .
    σε ευχαριστουμε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *