Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας στην ανατολική και νότια Θεσσαλία στις Σποράδες στη Χαλκιδική την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη φαινόμενα τα οποία προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές της χώρας εκτός από την Κρήτη. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ως το μεσημέρι στα ορεινά της νότιας Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 400 με 700 μέτρα και της Κρήτης πάνω από τα 900 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση κυρίως στα δυτικά πελάγη προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 εως 12 στην ηπειρωτική χώρα ενώ στα δυτικά νότια και ανατολικά παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται νεφελώδης καιρός με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας έως και το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λάρισας σε ολόκληρο το νομό Μαγνησίας  τα ορεινά του νομού Καρδίτσας και στις Σποράδες ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Καρδίτσας της περιοχής Φαρσάλων του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλιου και της Όθρυς πάνω από τα 400 με 600 μέτρα. Ο καιρός το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα του καιρού κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ το πολύ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού και από 2 έως 12 στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

++++++++++++++++

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους και λίγα χιόνια στα βουνά. Περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια μακρυά από τη θάλασσα το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά το βόρειο Αιγαίο και τοβόρειο Ιόνιο ενώ τις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες με εξασθένηση ενώ στις πεδινές περιοχές και τα ορεινά θα πνεει βορειοδυτικό ρεύμα το πολύ 2 με 3 μποφόρ το μεσημέρι μόνο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 13.

+++++++++++++++

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με πολύ λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ενδεχομένως να επηρεαστούν και κάποια ορεινά τμήματα στα νότια του νομού Βοιωτίας και στα βόρεια του νομού Αττικής στις μεσημεριανές ώρες ενώ προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 και πιθανώς στα νότια 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες έως το απόγευμα με βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλό καιρό σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις πριν από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση σε όλες τις περιοχές και μεταβλητοί ασθενείς στα ορεινά και πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από -3 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 13.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *