Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Καλοκαιρια διαρκείας με το μυαλό στο 3ο δεκαήμερο

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 10 Φεβρουαρίου 2023.

13 και 14 Φεβρουαρίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας στην κεντρική και ανατολική Στερεά την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας λίγο υψηλότερη στα νότια νησιώτικα. Παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός στα ορεινά.

+++++++++++

15 έως 17 Φεβρουαρίου.

>90% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα. Θερμοκρασίες έως 9 με 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερη στα δυτικά και νότια αλλά θα σημειώσει σταδιακή μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα στις 17 του μήνα. Παραμένει ο παγετός ελαφρύς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας πιο ισχυρός στα ορεινά.

++++++++++++

18 έως 20 Φεβρουαρίου.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στις 20 του μήνα στα δυτικά κεντρικά και νότια. Μέγιστες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με τον ελαφρύ παγετό να συνεχιστεί σε κατά τόπους αιτήματα της κεντρικής δυτικής και βόρειας χώρας τις πρωινές ώρες και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

28% πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα και λίγες βροχές στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις δυτικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή πτώση στις 19 και 20 του μήνα στα ανατολικά και βόρεια οπου δεν θα ξεπερνά τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα. Ελαφρύς παγετός μόνο σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας.

21% πιθανότητα με τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο μικρής έντασης και διάρκειας που στις 20 του μήνα θα ενταχθούν στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα δυτικότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και τα νησιά του βόρειου Ιονίου. Θερμοκρασίες έως 14 με 18 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά τμήματα ενώ στα δυτικά θα βρίσκεται 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

21% πιθανότητα για καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις μόνο στη Θράκη την ανατολική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία και στη συνέχεια και στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο με πολύ λίγες ασθενείς βροχές. Θερμοκρασίες αρχικά 12 με 18 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο αλλά θα σημειώσει πτώση στην ανατολική και βόρεια χώρα πρόσκαιρη στις 19 -20 του μήνα οπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου με πτωση στη Θράκη αργά το βράδυ.

++++++++++++++

21 με 25 Φεβρουαρίου.

36% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και λίγα φαινόμενα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στην Κρήτη στις 23 του μήνα. Θερμοκρασίες 13 με 17 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της περιόδου που θα σημειώσει μικρή πτώση από το μεσημέρι της 24ης στα κεντρικά και βόρεια.

35% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή του καιρού στη δυτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο με σύντομες βροχές και καταιγίδες στην αρχή της περιόδου και στο τέλος όπου τα φαινόμενα θα είναι κιόλας έντονα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Ισχυρές χιονοπτώσεις στις 25 του μήνα στη βορειοδυτική ορεινή χώρα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 14 με 18 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και νότια με σταδιακή μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα στις 22 και 23 του μήνα ενώ στις 24 θα παρουσιάσει προς και άνοδο και πάλι στα ανατολικά και νότια με σημαντική πτώση στις 25 του μήνα στη δυτική Μακεδονία και γρήγορα και στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη.

29% πιθανότητα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες ασθενείς βροχές στη  βόρεια Κρήτη και σύντομα στην ανατολική Θεσσαλία Σποράδες ανατολική Στερεά Εύβοια ανατολική Μακεδονία ανατολική Πελοπόννησο και στις 24 του μήνα και σε άλλες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας μέτριας έντασης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής δυτικής και βόρειας χώρας και τη δυτική Μακεδονία και σε χαμηλά υψόμετρα στις 24 και 25 του μήνα.Θερμοκρασίες αρχικά 14 με 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση στις 23 του μήνα στη βόρεια χώρα και σημαντικά μεγαλύτερη σε όλα τα ηπειρώτικα οπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου στις 24 και 25 του μήνα.

++++++++++++

Για την περίοδο 13 με 17 Φεβρουαρίου ο καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα με κάποιες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και μέγιστη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά από τους 8 με 12 στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου αλλά ο πρωινός παγετός κυρίως σε πεδινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας θα παραμείνει. 

Για τις 18 έως 20 Φεβρουαρίου η πιθανότητα αξιολόγησης αλλαγής για την δυτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκεται μόλις το 20% οπότε και πάλι θα λέγαμε ότι ο καιρός θα παραμείνει καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κι άλλο και να πλησιάζει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

Τέλος για την περίοδο 21 έως 25 Φεβρουαρίου οι πιθανότητες οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού με έντονα φαινόμενα στη χώρα είναι μικρή. Υπάρχει μία αυξημένη πιθανότητα για τις 24 και 25 του μήνα να δεχτούμε κάποια αξιόλογα φαινόμενα κυρίως στη δυτική χώρα και κάποιες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας αλλά είναι πολύ μακριά για να το θεωρούμε σίγουρο. 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *