Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στα δυτικά τα νότια και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο στα ενδότερα και βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ασθενούς έντασης. Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν αρχικά και σε τμήματα των νόμων Φθιώτιδας Φωκίδας Ευρυτανίας μακριά από τη θάλασσα και χιονόνερο η βροχή στα παραθαλάσσια ενώ στην περιοχή της Εύβοιας της Αττικής της Βοιωτίας και των νομών της ανατολικής Πελοποννήσου οι νεφώσεις θα δίνουν κατά βάση βροχες η χιονονερο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 600 μέτρα κατά μέσο όρο. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά  να περιορίζονται κυρίως στην ανατολική Εύβοια τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτηςκαι ως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες σχεδόν τις περιοχές με περαιτέρω βελτίωση αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και στα νότια 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου ανατολικοι 5 με μικρή εξασθένηση προς αργά το βράδυ.

Ισχυρός παγετός το πρωί στα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κατά μέσο όρο από -10 έως 9 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου(επισημαίνεται ότι σε τμήματα της Θράκης και της δυτικής Μακεδονίας ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις σε τμήματα της Καλαμπάκας των Τρικάλων(κοντά στα βουνά) της Καρδίτσας(Καρδίτσα και Σοφάδες) των Φαρσάλων της Αγιάς και όλο το νομό Μαγνησίας από τα 100 μέτρα υψόμετρο και πάνω και χιονόνερο η βροχή στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας. Λίγες βροχές δεν αποκλείονται και στην περιοχή των Σποράδων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά με γρήγορη βελτίωση και ηλιοφάνεια. Και στις περιοχές φαινομένων μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και από το απόγευμα θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθούν για λίγο και στα πεδινά στα 2 με 3 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα επικράτησει ένα βορειοδυτικό ρεύμα έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3  έως 5 με 7 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 6.

+++++++++++++++++

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα ανατολικά της Λακωνίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς στα νότια και 8 γύρω από τα Κύθηρα με σταδιακή σημαντική εξασθένηση προς το βράδυ και στα υπόλοιπα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Ισχυρός παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -9 έως 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στη δυτική Μακεδονία και σε τμήματα του Έβρου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες το πρωί.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και βορειοδυτικοί στα υπόλοιπα τμήματα 4 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου από -5 έως 6 με 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -2 έως 8.

++++++++++++++++

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και κάτι λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα από τα βόρεια προς τα νότια χωρίς να αποκλείονται κάποιες πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις ανευ σημασίας σας στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 με εξασθένηση από το απόγευμα γρήγορα στο Αιγαίο σε στροφή σε βορειοανατολικους 6 με 7 μποφόρ με ενίσχυση αργά το βράδυ και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια πεδινά και παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με κάποιες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί εξασθενημένοι 3-4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εκ νέου από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ και στα πεδινά γενικά από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου από -5 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 11.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *