Δελτίο χιονοπτώσεων για τις 9 Φεβρουαρίου 2023 με αναλυτική εκτίμηση για όλες τις περιοχές της χώρας.

Για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2023 αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλο το νομό Μαγνησίας Φθιώτιδας και της Βοιωτίας ενώ στα κεντρικά και βόρεια της Εύβοιας και την Αττική σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα.

Πόλεις που αναμένεται να ντυθούν και πάλι στα λευκά είναι ο Βολός με μέτριας έντασης χιονοπτώσεις και οριακές θερμοκρασίες, μικρή πιθανότητα για την περιοχή της Λαμίας ενώ μεγαλύτερης έντασης φαινόμενα θα σημειωθούν στην ευρύτερη περιοχή του Λευκοχωρίου στο νομό Φθιώτιδας.

Χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά των νόμων Αχαΐας Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας και ανατολικά Λακωνίας με την πόλη της Τρίπολης να δίνει υποψηφιότητα για ένα πασπάλισμα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Κρήτης.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας αξίζει να σημειωθεί ότι την αυριανή ημέρα οι χιονοπτώσεις θα είναι ελαφρώς περισσότερες από τη σημερινή. Θα επηρεαστούν με πολύ ασθενή φαινόμενα περιοχές Κισσάβου Ολύμπου και του νομού Τρικάλων ακόμα και πεδινές περιοχές κοντά στα βουνά. Αντίθετα στο νομό Μαγνησίας στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων Αγιάς(Μαυροβούνι) Σοφάδων και Καρδίτσας θα σημειωθούν φαινόμενα μικρής έντασης και μέσα στην πεδιάδα με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρο πασπάλισμα. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε τμήματα από τον Αλμυρό και νοτιότερα όπου θα σημειωθούν μακριά από τη θάλασσα σημαντικά ύψη χιονιού καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου με τα χιόνια να φτάνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σχεδόν παραθαλάσσια.

Λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείονται και στα ημιορεινά και ορεινά των Σποράδων.

Η θερμοκρασία για ακόμα μία μέρα θα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με παγετό το πρωί και το βράδυ σε όλες τις περιοχές ακόμα και παραθαλάσσιεςτης περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για την Αττική έχει εκλείψει κάθε πιθανότητα δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων αφού τα χιόνια θα επιμείνουν μόνο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο στα βόρεια και δυτικά του νομού και πρόσκαιρα πολύ ασθενέστερα στην Πεντέλη και τον Υμηττό.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *