Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-9/2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  2023.

Προβλέπεται στα ανατολικά του νομού Λάρισας στη Μαγνησία τη Φθιώτιδα την Εύβοια τη Βοιωτία την Ευρυτανία τη Φωκίδα την Αττική νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στις περισσότερες ενω πιο ισχυρες θα ειναι κοντά στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου τοπικές βροχοπτώσεις τις Κυκλάδες την ανατολική Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια και πεδινά της Κρήτης. Χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 400-600 μέτρα κατά μέσο όρο. Ο καιρός θα παραμείνει ο ίδιος με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και μετά κυρίως σε περιοχές μακριά από το Αιγαίο ενώ στα προσήνεμα τμήματα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν εξασθενημένα έως αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές σε πολλά τμήματα του νομού Βοιωτίας στα κεντρικά και βόρεια της Εύβοιας στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής γύρω από το Πήλιο την Οθρυ και τα ορεινά της Κορινθίας της Αργολίδας και της Λακωνίας έως σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί έως 6 με μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα ενώ στο νότιο Ιόνιο γύρω από τα Κύθηρα θα ενισχυθούν στα 9 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 2 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία τον Έβρο και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από-6 έως 7 βαθμούς κελσίου σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Συννεφιά με τοπικές χιονοπτώσεις στον Κίσσαβο το Μαυροβούνι το Πήλιο και τις περιοχές ακόμα και πεδινές γύρω από τα βουνά, στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Μαγνησίας και στις περιοχές από τον Αλμυρό και νοτιότερα ασθενούς έντασης. Μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ορεινά τμήματα και ημιορεινά κοντά στα βουνά της Καρδίτσας έως και τις απογευματινές ώρες.Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί προς το βράδυ σε όλες τις περιοχές εκτός από τις Σποράδες που οι τοπικές βροχές πιθανόν κατά διαστήματα να συνεχίζονται όπως και στην περιοχή του Τρικερίου στο νομό Μαγνησίας. Δεν αποκλείεται εκ νέου να σημειωθεί ένα πασπάλισμα στην πόλη του Βόλου κυρίως τις πρωινές ώρες και περισσότερο στα ορεινότερα τμήματα αυτού. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα εκτός από το Πήλιο σε καμιά άλλη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικότερα τμήματα του νόμου ακόμα και πεδινά κοντά στον Κίσσαβο (Αγια) το Μαυροβούνι και τα παραλία αλλά ο καιρός γρήγορα θα είναι από το μεσημέρι θα παρουσιάσει βελτίωση και θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στις Σποράδες και 4 με 5 στα υπόλοιπα τμήματα ενώ και στις πεδινές θα πνεει ενας βορειοανατολικός έως και το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -4 έως 4 με 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Μαγνησία στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 5.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στα ανατολικά του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες τη Φθιώτιδα τη Βοιωτία την Αττική και την Εύβοια άστατο καιρό με τοπικές χιονοπτώσεις στο εσωτερικό τμήματα και βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και νησιώτικα. Λίγες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται και στα ανατολικά της Πελοποννήσου στα πεδινά της Αττικής στις Σποράδες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες και την Εύβοια εξασθενημένα θα παραμείνουν έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές κυρίως στους ορεινούς όγκους της Μαγνησίας της Φθιώτιδας της Βοιωτίας της Αττικής της Εύβοιας της Αχαΐας της Αργολίδας και της Λακωνίας και λιγότερο στις πεδινές περιοχές όπου θα αρχίσει να σημειώνονται κατά τόπους και χιονόνερο ή βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου χωρίς να αποκλείονται λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κοντά στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά γύρω από το θάλασσα Κυθήρων και 9 για λίγο και στο υπόλοιπο Ιόνιο ανατολικοί 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μικρή από το βράδυ και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 3 βαθμούς Κελσίου στον Έβρο την δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και το βόρειο Αιγαίο ενώ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα της δυτικής και νότιας χώρας από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλο το νομό Μαγνησίας και στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και λίγες τοπικές βροχές στο Τρίκερι και τις Σποράδες αλλά ο καιρός σταδιακά θα παρουσιάσει όλο και μεγαλύτερα διαστήματα βελτίωσης από το απόγευμα και μετά. Λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται και σε ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας κοντά στα βουνά αλλά γρήγορα ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί και θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της περιφέρειας. Ασθενή φαινόμενα με τη μορφή χιονοπτώσεων στα πεδινά και ορεινά τμήματα γύρω από το Πήλιο την Οθρυ και τα βουνά της Καρδίτσας θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ ενώ στα παραθαλάσσια θα επικρατήσει βροχόπτωση ή χιονονερο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες και 4 με 5 στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά με εξασθένηση μικρή προς το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -4 έως 5 με 7 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 7.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *