Επικαιροποίηση (2η) του έκτακτου δελτίου της 4ης Φεβρουαρίου 2023.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της Τετάρτης Φεβρουαρίου 2023.

7-8 Φλεβαρη 2023

Θεσσαλία: ισχυρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Τρίτης σε όλα τα τμήματα από το Βόλο και ανατολικότερα καθώς και από τον Αλμυρό και νοτιότερα. Ελαφρύ πασπάλισμα στον Αλμυρό και λίγο περισσοτερο στα νοτιότερα ενώ από το Βόλο και ανατολικότερα σημαντικό ύψος χιονιού. Και η πόλη του Βόλου θα ντυθεί στα λευκά ενώ όσο πάμε βορειότερα θα είναι και μεγαλύτερο το ύψος του χιονιού. Τα φαινόμενα προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν στα ανατολικότερα τμήματα από το Πήλιο και στις Σποράδες και θα εξασθενήσουν ενώ προς αργά το βράδυ εκ νέου ενδέχεται γύρω από το Πήλιο να σημειώνονται κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις.

Την Τετάρτη θα επηρεαστεί και πάλι νωρίς το πρωί από ασθενείς χιονοπτώσεις και η πόλη του Βόλου το Πήλιο και οι γύρω περιοχές οι Σποράδες και η ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και νοτιότερα ενώ σταδιακά τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά σε όλες τις περιοχές και θα παραμείνουν έστω και ασθενή μόνο στα νότια της Οθρυς και γύρω από το Πήλιο. Μικρή πιθανότητα να επηρεάζεται ο Βόλος από το απόγευμα και μετά.

Για την Τετάρτη εκ νέου θα σημειωθούν αρχικά χιονοπτώσεις στο Πήλιο και γύρω από αυτό επηρεαζόμενος μάλλον και ο Βόλος για λίγο ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού και στη Μαγνησία θα είναι αρκετά ασθενέστερα. Τα φαινόμενα ασθενή θα συνεχιστούν έως και αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες από το Βόλο και ανατολικότερα και από τον Αλμυρό και νοτιότερα με πιθανότητα για μικρό πασπάλισμα κατά τόπους.

Στερεά Ελλάδα: έντονες χιονοπτώσεις στη βόρεια Εύβοια γύρω από την Ιστιαία στο νομό Βοιωτίας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Φθιώτιδας από Λαμία και ανατολικότερα με αξιόλογο ύψος χιονιού. Ασθενέστερα φαινόμενα στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής,στα βόρεια και ανατολικά στα ημιορεινά και ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Φθιώτιδας. Πιθανότητα πασπαλίσματος και για τη Λαμία και τη γύρω περιοχή. Η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες ενώ σταδιακά προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στα βορειότερα τμήματα και να επικεντρώνονται στην κεντρική και βόρεια Εύβοια την ανατολική Βοιωτία και τα βόρεια και δυτικά του νομού Αττικής καθώς και σε ημιορεινές και ορεινές τμήματα της υπόλοιπης ανατολικής Πελοποννήσου. Τέλος από αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα μετακινηθούν και θα εξασθενήσουν σημαντικά στην κεντρική και νότια Εύβοια και σε όλο το νομό Αττικής και ενδεχομένως σε ημιορεινά και ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Για την Τετάρτη ασθενή φαινόμενα θα σημειώνονται σε ορεινά ημιορεινά και σχεδόν πεδινά τμήματα της Βοιωτίας της Αττικής της Εύβοιας και στα ανατολικότερα του νομού Φθιώτιδας καθώς και σε ημιορεινές και ορεινές της ανατολικής Πελοποννήσου που δεν εμπνέουν καμία ανησυχία ενώ η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί έως και το μεσημέρι με ενισχυση  των φαινομένων στην Πάρνηθα και τη Δίρφη. Έως Τις απογευματινές ώρες θα συνεχιστούν τα ασθενή φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ έως το βράδυ αυτά τα ασθενή φαινόμενα ενδεχομένως πάλι να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Φθιώτιδας.

Κυκλάδες- Κρήτη: ασθενείς χιονοπτώσεις στις Κυκλαδες κυρίως στα ημιορεινά των νησιών ενώ αντίθετα στην Κρήτη ισχυρές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και ορεινά του νησιού πάνω από τα 300 με 400 μέτρα κατά μέσο όρο με μεγάλο ύψος χιονιού σε λίγο υψηλότερο υψόμετρο.

Αττική: θα συνεχίσουν να υπάρχουν μεγάλα ύψη χιονιού στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής από τα ημιορεινά και πάνω και αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο των Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να σημειωθούν και τις επόμενες δύο ημέρες αλλά η χιονόστρωση θα αφορά αποκλειστικά περιοχές ημιορεινές και ορεινές τουλάχιστον πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *