Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-7/2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται στις Σποράδες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι ασθενούς έντασης, στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές μπόρες και χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης πάνω από τα 400 μέτρα κατά μέσο όρο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με τοπικές νεφώσεις μόνο στα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως λίγες βροχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην κεντρική και βόρεια Εύβοια τα νοτιότερα τμήματα και ανατολικά του νομού Βοιωτίας  σχεδόν ολόκληρο το νομό Αττικής και ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακά θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων σε αυτές τις περιοχές αν και δεν θα σταματήσουν κατά διαστήματα έως και το βράδυ όπου πιθανόν να υπάρξει εκ νέου υποτροπή του καιρού με φαινόμενα κυρίως στο νομό Βοιωτίας τα δυτικά και βόρεια του Νομού Αττικής και στην κεντρική και βόρεια Ευβοια υπό τη μορφή χιονοπτώσεων και πάλι. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής και ιδιαίτερα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα του και λιγότερο στα ανατολικά και νότια, στα νότια και ανατολικά του νομού Βοιωτίας και στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και πιθανόν των Σποράδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 9 μποφόρ, στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 5 αλλά σταδιακά θα υπάρξει μικρή εξασθένηση σε όλα τα  πελάγη.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -10 έως 0 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα το βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά σε ορεινά ημιορεινά τμήματα και πεδινά πολύ κοντά στους ορεινούς όγκους των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στην περιοχή Φαρσάλων και τη Μαγνησία ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονο στην περιοχή των Σποράδων κατά διαστήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετά ανοίγματα του καιρού αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και κάποια λίγα φαινόμενα θα σημειώνονται στις Σποράδες κατά περιόδους έως και αργά το απόγευμα. Αργά τη νύχτα εκ νέου ο καιρός θα επιδεινωθεί πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινα τμήματα. Εκ νεου πιθανότητα χιονόπτωσης και στο Βόλο. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και πιθανόν για λίγο 8 με γρήγορη εξασθένηση. Στις πεδινές περιοχές θα επικρατεί αρχικά ένα βορειοδυτικό ρεύμα έως και 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της πεδιάδας από -3 έως 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 6.

++++++++++++++++++++

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπονται στη Βοιωτία την Αττική την Εύβοια το νομό Μαγνησίας τα ανατολικά του νομού Φθιώτιδας τοπικές νεφώσεις με  χιονοπτώσεις κατά περιόδους και χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στις Κυκλάδες την Κρήτη και χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 300 με 500 μέτρα κατά μέσο όρο.  Σταδιακή ύφεση των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας προς τις βραδινές ώρες εκτός από τα βόρεια και δυτικά της Αττικής στην κεντρική Εύβοια και τη Βοιωτία και τα νοτιότερα τμήματα του νομού Φθιώτιδας με χιονοπτώσεις αν και πιο ασθενείς θα συνεχιστούν. Χιονοπτώσεις έως και το βράδυ θα σημειώνονται κατά περιόδους σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας και τα ανατολικότερα της Λακωνίας. Επισημαίνεταιότι οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας στη βόρεια και κεντρική Εύβοια σε όλο το νομό Βοιωτίας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Φθιώτιδας από την πόλη της Λαμιας και ανατολικότερα και στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού Αττικής έως και τις πεδινές περιοχές. Έντονες θα είναι και οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μακριά από τα παραθαλάσσια στο νομό Κορίνθου Αργολίδας ανατολικά Αρκαδίας ανατολικά Λακωνίας και ανατολικά Αχαΐας σε υψόμετρα κυρίως πάνω από τα 300 με 400 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και το πρωί 8 με περαιτέρω εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -11 έως 0 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ημιορεινά και ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινά τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο νομό Μαγνησίας με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως από το Βόλο και ανατολικότερα τις πρωινές ώρες ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων. Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειώνονται τις ίδιες ώρες και στις Σποράδες με βελτίωση του καιρού προς το μεσημέρι.Στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας θα υπάρχει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις γύρω από το Πήλιο θα είναι ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα υπάρξει προς και εξασθένηση ενώ στις πεδινές περιοχές γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της θεσσαλικής πεδιάδας από -4 έως 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 5.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-7/2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *