Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της 4ης Φεβρουαρίου 2023.

Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου που αναρτήθηκε τη χθεσινή ημέρα τονίζουμε τις περιοχές που τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν τις εντονότερες χιονοπτώσεις.

6/2 ΔΕΥΤΕΡΑ

1) από τις αμέσως επόμενες ώρες έως και αύριο το πρωί έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας τα νότια και ανατολικά του νομού Βοιωτίας και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής εκτός από τα πολύ δυτικά και τα πολύ νοτιανατολικά τμήματα αυτού. Μεγάλη πιθανότητα και με τα σημερινά στοιχεία να σημειωθεί χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο των Αθηνών αλλά δεν θα ξεπεράσει τα 2-5 εκατοστά ανεβαίνοντας σημαντικά όμως από τις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας και βορειότερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες τα ημιορεινά ορεινά και σχεδόν πεδινά τμήματα του νομού Αργολίδας κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα κοντά στον Σαρωνικό και πολύ διάσπαρτες στα ανατολικά του νομού Λακωνίας στα ορεινά της Κορινθίας της Φωκίδας και ενδεχομένως της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

2) Από τις πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ενδεχομένως στον Έβρο τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Έντονες χιονοπτώσεις αντιθέτως θα σημειωθούν και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Εύβοιας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Αττικής με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά αυτή τη φορά ενώ σχεδόν ανεπηρέαστα θα είναι τα δυτικά αυτού. Οι χιονοστρωσης θα συνεχίσουν να υφίστανται στις περισσότερες περιοχές του νόμου εκτός από τα πολύ παραθαλάσσια ακόμα και στο κέντρο της πόλης σε μικρό ύψος.

3) Από τις μεσημεριανές έως τις απογευματινές ώρες χιονόπτωσεις αξιολογήσες θα σημειωθουν και πάλι σε πολλά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και στις περισσότερες περιοχές της βόρειας και ανατολικής Αττικής ενώ πολύ λιγότερα στα δυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα. Χιονοπτώσεις στο κέντρο της πόλης θα αρχίσουν σταδιακά να μετατρέπονται σε χιονόνερο όπως και στα παραθαλάσσια και υψηλές χιονοστρωσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 250 με 300 μέτρα κατά μέσο όρο.

4) Από τις απογευματινές έως και τις βραδινές ώρες θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Αργολίδας της Κορινθίας και της ανατολικής Λακωνίας πιθανόν στις Σποράδες και το ανατολικό τμήμα του νομού Μαγνησίας. Έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να σημειώνονται σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στα ανατολικά όλο του νομού Βοιωτίας και στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής αυτή τη φορά. Χιονοπτώσεις αξιολογήσες θα σημειώνονται από ένα υψόμετρο 300 περίπου μέτρων και πάνω ενω η χιονοστρωση μέσα στην πόλη των Αθηνών θα μειωθούν σημαντικά ή θα εξαλειφθούν.

Για την Τρίτη 7/2φαίνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή του Πηλίου και γενικά ταανατολικά του νομού Μαγνησίας ενώ και μέσα στο Βόλο δίνει υποψηφιότητα για ένα δυνατό πασπάλισμα στο κέντρο και τουλάχιστον 10 εκατοστά στα υψηλότερα τμήματα αυτού. Ένα μικρό πασπάλισμα ενδεχομένως να σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού ενώ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια της Εύβοιας αυτή τη φορά γύρω από τη Ιστιαια με μεγάλο ύψος χιονιού. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά και νότια του νομού Φθιώτιδας στα σύνορα με τη Βοιωτία καθώς και στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού Αττικής με μεγάλα ύψη χιονιού επίσης. Η πόλη των Αθηνών θα επηρεαστεί κατά βάση από βροχή ή χιονόνερο. Όσο οδεύουμε προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν ανατολικότερα του Βόλου και με μεγάλη ένταση στα βόρεια της Εύβοιας γύρω από την Ιστιαία καθώς και σε περιοχές από τα Καμένα βούρλα έως και τα βόρεια και δυτικά της Αττικής. Αξιολογο ύψος χιονιού και στις ευρύτερες περιοχές της Τιθορέας της Θήβας και της Λιβαδειάς . Αξιόλογες χιονοπτώσεις και στην ανατολικά της Αττικής και τα ορεινά της  βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου. Προς τις απογευματινές ώρες εκ νέου έντονα φαινόμενα στην περιοχή του Βόλου του Πηλίου και τα βόρεια της Εύβοιας το νομό Βοιωτίας και τα βόρεια και δυτικά του νομού Αττικής. Ενδεχομένως ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειωθούν και στην περιοχή του Αλμυρού ολόκληρο το νομό Φθιώτιδας με έμφαση τα νότια και ανατολικά. Ο Βόλος και πάλι την υποψηφιότητα για δυνατό πασπάλισμα. Τέλος από το απόγευμα ως και το βράδυ της Τετάρτης θα συνεχίσουν ακριβώς τις ίδιες περιοχές τα φαινόμενα με μειωμένη ένταση δηλαδή στο Πήλιο την Οθρυ την βόρεια και κεντρική Εύβοια το νομό Βοιωτίας στα βόρεια και δυτικά του νομού Αττικής τα νότια του νομού Φθιώτιδας και ορεινά τμήματα των νόμων της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *