Αναλυτική και τελική εκτίμηση χιονοπτώσεων, ύψος χιονοστρωσης και οδικού δικτύου για τις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2023. Αναλυτικές εκτιμήσεις ανά εξάωρο για όλη τη χώρα και χάρτης ύψος χιονιού Θεσσαλίας και Αττικοβοιωτίας.

Περιοχές που θα επηρεαστούν από χιονοπτώσεις ανά εξάωρο.

 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 18:00-00:00.

Ασθενείς χιονοπτώσεις που θα αφήσουν ένα ελαφρό πασπάλισμα στα χαμηλότερα τμήματα και 5 έως 15 εκατοστά χιόνι στα ψηλότερα στη δυτική Μακεδονία.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς στα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου και στα βορειότερα της Πελοποννήσου πάνω από τα 500 με 700 μέτρα κατά μέσο όρο με μικρό πασπάλισμα.

 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 00:00-06:00.

Πιθανότητα για πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά άνευ σημασίας σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και κάποιων νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λέσβος.

 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 06:00-12:00.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μικρής έντασης και διάρκειας με μικρό πασπάλισμα στους νομούς Έβρου και Ροδόπης και πιθανόν στα σύνορα με τα Σκόπια. Λίγες χιονοπτώσεις και στα πόδια της Χαλκιδικής.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στις περισσότερες περιοχές της νότιας και ανατολικής Θεσσαλίας με πιθανότητα για μικρό πασπάλισμα στις ευρύτερες περιοχές Σοφάδων Φαρσάλων Αλμυρού Βελεστίνου Βόλου στο σύνολο του Πηλίου εκτός από τα παραθαλάσσια και σε ημιορεινά και ορεινά του Κισσάβου του Ολύμπου και των ορεινών των Τρικάλων και της Καρδίτσας.  Ασθενείς χιονοπτώσεις και στις Σποράδες στα ημιορεινά και ορεινά.

Σημαντικές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Εύβοια έως σχεδόν τις παραθαλάσσιες περιοχές με μεγάλο ύψος χιονιού από τα 300 με 500 μέτρα και πάνω. Αξιολογες χιονοπτώσεις και έντονες στα βόρεια και δυτικά ημιορεινά και ορεινά του νομού Αττικής με σημαντικό ύψος χιονιού. Αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλο το νομό Βοιωτίας έως μηδενικού υψομέτρου με μέτριο ύψος χιονιού στα πεδινά και υψηλότερο στα ημιορεινά και ορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Μαγνησίας ενώ στα πιο ανατολικά τμήματα αυτού ελαφρύ πασπάλισμα έως πολύ χαμηλό υψόμετρο και μεγαλύτερο στα ημιορεινά και ορεινά. Χιονοπτώσεις και στο νομό Ευρυτανίας και Φωκίδας κυρίως μακριά από τη θάλασσα πάνω από τα 400 μέτρα κατά μέσο όρο.

Χιονοπτώσεις και σε ορεινά τμήματα των νομών Αργολίδας και Κορινθίας από ένα υψόμετρο 500 με 700 μέτρα και πάνω με πολύ μικρό πασπάλισμα σε μεγάλα υψόμετρα.

Έναρξη χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης αλλά σε μεγάλα υψόμετρα.

 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 12:00-18:00.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά του νομού Αττικής έως και σε πεδινά τμήματα καθώς και σε ολόκληρο το νότιο τμήμα και ανατολικό του νομού Βοιωτίας. Μεγάλα ύψη χιονιού από ένα υψόμετρο 200 με 300 μέτρα και πάνω. Χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης στην υπόλοιπη Βοιωτία τη Φωκίδα τη Φθιώτιδα και τα νοτια τμήματα της Καρδίτσας και τα νοτιότερα του νομού Μαγνησίας με πολύ μικρό πασπάλισμα.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας μακριά από τη θάλασσα από ένα υψόμετρο 150 με 200 m ενώ αξιόλογη χιονόστρωση μόνο σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Ισχυρές χιονοπτώσεις και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Κορίνθου Λακωνίας Αρκαδίας Κορινθίας στα ανατολικότερα της Αχαΐας και της Μεσσηνίας πάνω από τα 200 με 400 μέτρα από βορρά προς νότο  με πασπάλισμα. Σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα θα υπάρχουν και πιο αξιόλογες χιονοστρωσεις.

Πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας και σε κάποιες άλλες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Κρήτης πάνω από τα 300 με 400 μέτρα υψόμετρο. Μεγάλο ύψος χιονιού σε μεγαλύτερα υψόμετρα ένα πασπάλισμα στα πιο χαμηλά αλλά όχι πεδινά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στις Σποράδες.

 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 18:00-00:00

Επιμονή των χιονοπτώσεων κυρίως στο νομό Βοιωτίας όπου ακόμα και σε κάποια πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα θα υπάρχει αξιόλογη χιονόστρωση ενώ υψηλότερα πιο μεγάλη. Διάσπαρτα φαινόμενα με τη μορφή μπορας θα σημειωθούν και σε τμήματα του Πηλίου τα νότια του νομού Φθιώτιδας στα βόρεια και κεντρικά της Εύβοιας και στα βόρεια και δυτικά του νομού Αττικής με μικρό ύψος χιονιού έως πασπάλισμα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα ορεινά και ημιορεινά του ανατολικού τμήματος της Πελοποννήσου από ένα υψόμετρο 400 με 500 μέτρα και πάνω.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της Κρήτης από ένα υψόμετρο 200 με 400 μέτρα από δυτικά προς ανατολικά με μεγάλο ύψος χιονιού από τα 500 με 700 μέτρα και πάνω.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στις Σποράδες με μικρό πασπάλισμα.

 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 00:00-06:00.

Ασθενείς κατά τόπους χιονοπτώσεις στη Θράκη με πιθανότητα ενός πασπάλισμα τος κυρίως στον Έβρο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της βορειας και νοτιας Εύβοιας του νομού Βοιωτίας και κάποιον άλλων ημιορεινών και ορεινών της ανατολικής Πελοποννήσου άνευ σημασίας.

Έντονες χιονοπτώσεις με αξιόλογη χιονόστρωση στα νοτιότερα και ανατολικά τμήματα του νομού Βοιωτίας στο κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας έως και μηδενικά υψόμετρα καθώς και στα δυτικά ανατολικα και βόρεια του νομού Αττικής από ένα υψόμετρο 100 με 200 μέτρα και πάνω. Μικρό πασπάλισμα στην πόλη της Αθήνας αρκετά μεγαλύτερο σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Χιονοπτώσεις και στις Σποράδες με μικρό πασπάλισμα στα χαμηλά και υψηλότερος τα υψηλότερα τμήματα.

 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 06:00-12:00.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στον Έβρο πιθανόν στο νομό Ροδόπης στην περιοχή της Θάσου της Σαμοθράκης της Λήμνου με μικρό πασπάλισμα.

Έντονες χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της Κρήτης πάνω από τα 300 με 400 μέτρα κατά μέσο όρο.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στην περιοχή των Σποράδων και της Σκύρου με μικρό πασπάλισμα.

Έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την κεντρική και νότια Εύβοια έως και τα παραθαλάσσια με μεγάλο ύψος χιονιού από τα 200 μέτρα και πάνω και πασπάλισμα στα πιο χαμηλά.

Χιονοπτώσεις μέτριας έντασης στα ανατολικά και βορεια του νομού Αττικής εως και τα παραθαλασσια.

Ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας και σε τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου.

 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 12:00-18:00.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στον Έβρο τη Σαμοθράκη τη Λήμνο και τις Σποράδες με πιθανότητα μικρού πασπαλισματος. Ασθενείς χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και στα νοτιότερα τμήματα με μικρό πασπάλισμα από τα 400 με 500 μέτρα και πάνω.

 Ισχυρές χιονοπτώσεις στο κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας από τα 100 με 200 μέτρα και πάνω με μικρό πασπάλισμα εκεί και μεγαλύτερο σημαντικά ύψος χιονιού λίγο υψηλότερα.

Ισχυρές χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού Αττικής και ασθενείς σε όλο τον υπόλοιπο νομό. Πασπάλισμα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα κοντά στη θάλασσα ενώ από τα 200 με 400 μέτρα και πάνω σημαντικές και να στρώσεις.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νότια και ανατολικά του νομού Βοιωτίας.

 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 18:00-00:00.

Έντονες χιονοπτώσεις στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νομού Ευβοίας στο μεγαλύτερο μέρος της Βοιωτίας και της Αττικής ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα. Ελαφρύ πασπάλισμα στα παραθαλάσσια αλλά σημαντικό ύψος χιονιού από τα 200 μέτρα και πάνω.

Χιονοπτώσεις αξιόλογες και στην Αθήνα με πιθανότητα για οριακό στρώσιμο από το κέντρο και βορειότερα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα ανατολικά και νότια της Πελοποννήσου άνευ σημασίας καθώς και σε νησιά όπως η Σάμος η Χίος η Ικαρία η Άνδρος και η Νάξος.

+++++++++++++++++

Για την μετέπειτα εξέλιξη θα υπάρξει νεότερο άρθρο.

Επισημαίνεται ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή σε όλη σχεδόν την Εύβοια ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα απο υψόμετρο 200 μέτρα και πάνω θα υπάρχουν σοβαρά ύψη χιονιού. Ύψος χιονιού έως και 10 εκατοστά μέσα στην Χαλκίδα κυρίως στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Μεγάλη προσοχή και σε ολόκληρο το νομό Βοιωτίας αφού ακόμα και στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας θα υπάρξει σημαντικό ύψος χιονιού. Εκτιμώμενο ύψος χιονιού πάνω από 30 με 40 εκατοστά ακόμα και στις πόλεις της Λιβαδειάς και της Θήβας. Πολύ μεγαλύτερο ύψος από ένα υψόμετρο 400-500 μέτρα και πάνω.

Μεγάλη προσοχή και στο οδικό δίκτυο του νομού Αττικής σε υψόμετρα πάνω από τα 150 με 200 μέτρα στα δυτικά τα βόρεια αλλά και τα ανατολικά του νομού. Υποψία μικρού ύψους χιονιού κάτω των 5 εκατοστών για το ευρύτερο κέντρο. Αντίθετα σημαντικό ύψος χιονιού από τα 250 με 300 μέτρα και πάνω. Δεν θα υπάρξουν χιονοστρωσεις στα παραθαλάσσια  τμήματα όλου του νοτιοανατολικού και δυτικού τμήματος του νομού.

Μικρό ύψος χιονιού ενδέχεται να υπάρξει και στην πόλη του Βόλου της Άμφισσας και του Καρπενησίου.

Αρκετό ύψος χιονιού σε πολλές ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού Κορινθίας Αργολίδας και Αρκαδίας πάνω από τα 500 με 700 μέτρα υψόμετρο. Ύψος χιονιού έως 10 εκατοστά και στην πόλη της Τρίπολης.

Πολύ μεγάλο ύψος χιονιού στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης πάνω από τα 500 με 600 μέτρα κατά τόπους και πάνω από μισό μέτρο.

Εκτιμώμενα ύψη χιονιού για τις περιοχές της Θεσσαλίας. Με άσπρο χρώμα τα ορεινά τμήματα και με κίτρινο οι βασικότερες πόλεις και κωμοπόλεις της περιφέρειας.

 

Περιοχές του οδικού δικτύου που θα υπάρξουν προβλήματα και πρέπει να δοθεί σημαντική προσοχή από οδηγούς και πολιτεία.

 

Εκτίμηση ύψους χιονιού για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ολόκληρου του Νομού Αττικής.

Έχει ήδη αναρτηθεί πρόγνωση τριών ημερών για τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2023 για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία ξεχωριστά.

Αύριο το μεσημέρι θα αναρτηθεί για την περίοδο 6 έως 8 Φεβρουάριο για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία ξεχωριστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

2 thoughts on “Αναλυτική και τελική εκτίμηση χιονοπτώσεων, ύψος χιονοστρωσης και οδικού δικτύου για τις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2023. Αναλυτικές εκτιμήσεις ανά εξάωρο για όλη τη χώρα και χάρτης ύψος χιονιού Θεσσαλίας και Αττικοβοιωτίας.

  1. Pingback: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της 4ης Φεβρουαρίου 2023. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *