Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31-1/2-2/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου που δεν αποκλείονται τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας οι οποίες προς το μεσημέρι θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και κάποια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της υπόλοιπης Πελοποννήσου της Εύβοιας και τμημάτων της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς ενώ από αργά το απόγευμα ο σημαντικός καιρός θα περιοριστεί από την Εύβοια και νοτιότερα ενώ στα βορειότερα θα βελτιωθεί. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν για πολύ λίγη ώρα τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο πάνω από τα 700 μέτρα και τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία πάνω από τα 400 με 500 μέτρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα αλλά όχι έντονα στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου και την βόρεια Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και τον Έβρο οχι πάνω από 8 ενώ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αρχικά αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως κοντά στα βουνά πάνω από τα 500 μέτρα και λίγες βροχές στις Σποράδες αλλά ο καιρός πολύ γρήγορα θα αρχίσει και πάλι να βελτιώνεται.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αλλά ο καιρός πάλι θα βελτιωθεί προς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 2-3 στα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού στη Μαγνησία από 0 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 11.

++++++++++++

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας στις Σποράδες τις Κυκλάδες την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας αλλά ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί σημαντικά. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης έως το απόγευμα πάνω από τα 800 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία όχι πάνω από 8 ενώ σε παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι στις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές με βελτίωση στη συνέχεια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και γενικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση επίσης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού της Μαγνησίας από -3 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 10.

++++++++++++

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα που δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά φαινόμενα που πιθανόν να εμφανιστούν και σε κάποιες περιοχές της βόρειας Κρήτης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αργά το απόγευμα. Αργά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί πρόσκαιρα στα βόρεια σύνορα μας με ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ στα πελάγη αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν πρώτα στο Ιόνιο και στη συνέχεια και στο Θερμαϊκό σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ δυτικοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα της δυτικής νότιας και ανατολικής χώρας από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι για πολύ λίγο 4 αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και 2-3 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού στη Μαγνησία από -2 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *