Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Κανονικός χειμώνας μπροστά μας!!

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.

> 95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα γενικά μικρής έντασης και διάρκειας στα νησιά το νότιο Ιονίου τα παραθαλάσσια τμήματα όλης της Πελοποννήσου την ανατολική Εύβοια τις Σποράδες τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία έως 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας λίγο υψηλότερη στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ακόμα και πεδινά.

+++++++++++++++

2 έως 4 Φεβρουαρίου.

62% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νησιωτικά τμήματα και τη δυτική Ελλάδα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα. Χιόνια αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και παροδικά στη συνέχεια και σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Θερμοκρασίες αρχικά έως 10 με 15 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με σημαντική πτώση στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και ειδικά στα βόρεια από τις 3 του μήνα και μετά. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας στις 4 του μήνα.

14% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού με έντονα φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής ανατολικής και νότιας χώρας ενώ πολυ ασθενείς έως καθόλου στα δυτικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της ανατολικής Στερεάς της Πελοποννήσου κυρίως στις 3 και 4 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα νότια αλλά θα σημειώσει αρκετή πτώση στις 3 και ιδιαίτερα στις 4 του μήνα στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους παγετός το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας.

13% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια τμήματα ενώ χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία αρχικά υψηλή στα ανατολικά και νότια έως 12 με 16 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα στις 4 του μήνα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου.

11% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετά φαινόμενα σε όλη σχεδόν τη χώρα αυτή τη φορά και τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σταδιακά από τις 3 του μήνα στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και γρήγορα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μέτριας έντασης. Θερμοκρασία εως 10 με 16 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με σημαντική πτώση στα δυτικά και βόρεια στις 3 του μήνα και μεγαλύτερη σε όλα τα ηπειρωτικά στις 4 με παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++

5 έως 7 Φεβρουαρίου.

36% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και ανατολικά νησιώτικα τμήματα την Πελοπόννησο ενώ πολύ λιγότερο θα επηρεαστούν άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές χιονοπτώσεις είμαι ορεινά της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας και ορεινά της Πελοποννήσου στην αρχή της περιόδου και στο τέλος. Θερμοκρασίες έως 5 με 10 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα με μικρή περαιτέρω πτώση στις 6 και 7 του μήνα.

33% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα σε ανατολική στερεά Εύβοια Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτών των περιοχών. Θερμοκρασία χαμηλή στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας οχι πάνω από 5 με 10 βαθμούς Κελσίου με ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στις 7 του μήνα παντού.

31% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας ενώ από τη Θεσσαλία και βορειότερα ελάχιστα έως καθόλου. Χιονοπτώσεις αρχικά σε Θεσσαλία δυτική Μακεδονία ανατολική Στερεά έως χαμηλά υψόμετρα και ημιορεινά Πελοποννήσου και νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα ανέβει. Θερμοκρασίες αρχικά έως 5 με 10 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα με άνοδο αξιόλογη στις 7 του μήνα. Παγετός το πρωί και το βράδυ κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά όλες τις ημέρες.

++++++++++++++

8 έως 12 Φεβρουαρίου.

55% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα στην αρχή της περιόδου που σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά τις 9 του μήνα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου σε ορεινά κυρίως τμήματα ανατολικής Στερεάς ανατολικής Πελοποννήσου Ευβοίας και Κρήτης. Θερμοκρασίες αρχικά στα ηπειρωτικά έως 5 με 10 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο στις 10 του μήνα και σταδιακή άνοδο παντού από τις 11. Ο παγετός στην αρχή ισχυρός και στη συνέχεια ελαφρύς θα συνεχιστεί όλο το πενθήμερο το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

45% πιθανότητα για σύντομα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θαλάσσια κυρίως τμήματα της χώρας και μετά τις 11 του μήνα στα δυτικά. Τοπικές χιονοπτώσεις στο τέλος της περιόδου μόνο σε τμήματα της βορειοδυτικής ελλάδας στα ορεινά. Θερμοκρασία θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα έως 4 με 8 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερες στα νότια με τον παγετό να παραμένει όλες τις ημέρες τις πρωινές ώρες που στα βόρεια θα είναι και ισχυρός.

++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Περίοδος χειμερινή με τοπικά φαινόμενα 31 και 1 Φεβρουαρίου στα δυτικά και ανατολικά θαλάσσια κυρίως τμήματα της χώρας και πολύ λίγα χιόνια στα βουνά της Πελοποννήσου. 

Για την περίοδο 2 έως 4 Φεβρουαρίου θα αλλάξει ο καιρός από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τα περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και νότια και λιγότερα στα βόρεια και με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας και μετά σε πιθανόν στα βόρεια τμήματα να κατέβουν και σε πεδινές περιοχές. Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή κάποιος αξιόλογος χιονιάς με έντονα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. 

Για την περίοδο 5 έως 7 Φεβρουαρίου θα σημειωθούν και πάλι κάποια φαινόμενα κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της δυτικής Ελλάδας αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με τον παγετό παρών το πρωί και το βράδυ.

Για την περίοδο 8 έως 12 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τα οποία φαινόμενα θα απασχολήσουν κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και θαλάσσια χώρα. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων σύντομων σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή όμως άνοδο της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού. Ο παγετός το πρωί και το βράδυ αρχικά ισχυρός στη συνέχεια θα μαλακώσει αρκετά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *