Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/1/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στην Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άστατο καιρό με τοπικές μπόρες λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου πάνω από τα 900 με 1.100 μέτρα. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και στα ορεινά κυρίως τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάνω από τα 500-600 μέτρα κατά μέσο όρο και βροχοπτώσεις στα πεδινά. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες από τις προαναφερθείσες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ομίχλες νωρίς το πρωί κυρίως την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία και λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα στην περιοχή της Χίου της Σάμου της Ικαρίας και της Κω.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 μποφόρ και από νότιες 2-3 στο Ιόνιο αλλά προς το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίουστις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ στα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα και τις Σποράδες τις μεσημεριανές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση. Ομίχλες το πρωί στο εσωτερικό αλλά και στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 2 μποφόρ στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 8 με 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και στις Σποράδες από 5 έως 11.

+++++++++++++++

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στις Σποράδες στην Εύβοια την Πελοπόννησο τα νησιά του νοτίου Ιονίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άστατο καιρό με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης και της Πελοποννήσου πάνω από τα 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αρχίσει να δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης εκτός από τις πολύ παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου της ανατολικής Εύβοιας των Σποράδων και της βόρειας Κρήτης όπου τα φαινόμενα θα παραμείνουν έως αργά το βράδυ. Υπάρχει πιθανότητα από τις απογευματινές ώρες και σε περιοχές του νομού Καβάλας Δράμας Ξάνθης και την περιοχή Θάσου να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις στα πεδινά και κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από τα 400μέτρα υψόμετρο στα ορεινά και ημιορεινά αυτών των περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο σταδιακά παντού βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της βόρειας και ανατολικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας  αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που στις Σποράδες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας που πιθανόν να επηρεάσουν και τα ανατολικότερα τμήματα του νομού Μαγνησίας και κάποια ορεινά της υπόλοιπης Θεσσαλίας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και απογευματινές ώρες αλλά θα υπάρχουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και το μεσημέρι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα γενικά από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 11.

++++++++++++

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στις Σποράδες στην Χαλκιδική την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την Εύβοια τη νότια και ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα παραμείνουν στο κεντρικό κομμάτι του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη έως και αργά το βράδυ. Μικρή πιθανότητα και κάποια νησιά του Ιονίου προς τις βραδινές ώρες να επηρεαστούν από ασθενείς βροχές και ενδεχομένως κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Επισημαίνεται δεν θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 4 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή στροφή παντού προς το απόγευμα και το βράδυ σε βορειοδυτικούς 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 στο βόρειο Αιγαίο ενώ στα νοτιότερα θα φτάνει τα 6 με 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στη Θράκη την ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Μακεδονία όχι πάνω από 6 με 8 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα δυτικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα θα φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες στην πεδιάδα ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα κυριαρχούν οι τοπικές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 ενώ στα πεδινά αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 10.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *