Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Απόλυτα χειμωνιάτικο μοτίβο με χιόνια και βροχές

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

25 και 26 Ιανουαρίου.

> 95% πιθανότητα για κακοκαιρία από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αξιόλογα φαινόμενα και πιθανόν έντονα στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Κρήτη και πιθανόν τμήματα των Κυκλάδων. Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της βόρειας Στερεάς και ενδεχομένως πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς και της Ηπείρου. Η πιθανότητα για έντονες χιονοπτώσεις σε πεδινά τμήματα είναι αρκετά μικρή. Θερμοκρασίες έως 5 με 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα από τη Θεσσαλία και βορειότερα λίγο χαμηλότερες. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

++++++++++++

27 με 29 Ιανουαρίου.

> 90% πιθανότητα για φαινόμενα έντονα στα νησιά του ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ασθενέστερα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασίες έως 5 με 10 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αρκετά χαμηλότερη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τις χιονοπτώσεις. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμα και πεδινές.

++++++++++++

30 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου.

> 85% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νότια και ανατολικά θαλάσσια τμήματα της χώρας ενώ στις 2 του μήνα πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα και στα ηπειρωτικά.Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας στις 2 του μήνα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα φτανεί τους 5 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα λίγο υψηλότερη στα νότια αλλά θα σημειώσει πτώση από την πρώτη του μήνα και από τα βόρεια σε όλες τις περιοχές και έτσι στις 2 του μήνα δεν θα ξεπερνά τους 4 με 7βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα αλλά και νησιώτικα τμήματα της χώρας. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και δυτικά.

+++++++++++++

2 έως 6 Φεβρουαρίου.

36% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην ανατολική και νότια θαλάσσια κυρίως Ελλάδας στην αρχή της περιόδου με βελτίωση στη συνέχεια και εκ νέου κάποια φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας προς τις 4 και 5 του μήνα στα δυτικά Και βόρεια. Τοπικές χιονοπτώσεις στην αρχή της περιόδου σε ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και στο τέλος της περιόδου σε ημιορεινά της δυτικής και βόρειας. Θερμοκρασία έως 5 με 10 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στις 3 και 4 του μήνα και σημαντική πτώση στις 5 και 6 με ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά. 

33% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη νότια χώρα ενώ θα σημειωθεί σημαντική επιδείνωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά με έντονες βροχές και καταιγίδες και βελτιώση στο τέλος της περιόδου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και γρήγορα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της Θεσσαλίας και πιθανόν της βόρειας Στερεάς και νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία αρχικά έως 7 με 12 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα σημειώσει σημαντική πτώση από τις 3 του μήνα και δεν θα ξεπερνά τους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου στα βορειότερα και λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε όλα τα ηπειρωτικά που στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

31% πιθανότητα για σύντομη κακοκαιρία από τα δυτικά προς τα ανατολικά ενώ πολύ λίγα θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα στις 2 και 3 του μήνα με βελτίωση στη συνέχεια. Χιονοπτωσεις θα σημειωθούν στην αρχή της περιόδου σε χαμηλά ή και πεδινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς ανατολικής πελοποννήσου και ενδεχομένως της κεντρικής Μακεδονίας της υπόλοιπης Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασίες πολύ χαμηλές στη δυτική Μακεδονία, έως 7 με 11 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα με μικρή πτώση σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές στις 3 του μήνα ενώ από τις 4 του μήνα θα αρχίσει να ανεβαίνει στα επίπεδα των 10 με 15 βαθμών Κελσίου κυρίως στα πεδινά της ανατολικής και νότιας χώρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά με σταδιακή όμως εξασθένηση αυτού προς τις 5 του μήνα.

++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για την περίοδο 25 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου είναι σχεδόν ξεκάθαρη γενική τάση του καιρού. Λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες.

Για την περίοδο όμως από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου υπάρχουν σενάρια ανοιχτά τα οποία όμως κατά γενικό μοτίβο δείχνουν κάποια νέα αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τις χιονοπτώσεις γενικά να βρίσκονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και λιγότερο σε πεδινές περιοχές (50% πιθανότητα). Γενικά δηλαδή μπαίνουμε σε ένα χειμερινό απόλυτα μοτίβο του καιρού με μεγάλη διάρκεια πολλά χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Αξιόλογος χιονιάς για πεδινά τμήματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενώ όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενες αναλύσεις είναι μεγάλη η πιθανότητα για κάποιες χιονοπτώσεις σε πεδινά τμήματα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *