Αξιολόγη κακοκαιρία για την αυριανή μέρα 20 Ιανουαρίου 2023.

Αξιολόγη κακοκαιρία για την αυριανή μέρα 20 Ιανουαρίου 2023.

Μέτωπο κακοκαιρίας θα διασχίσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά την αυριανή μέρα με αποτέλεσμα έντονα φαινόμενα αλλά όχι σε όλη τη χώρα.

Όπως βλέπετε στο χαρτη που ετοιμάσαμε για εσάς με το κιτρινωπό χρώμα φαίνεται ότι λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας κατά περιόδους που δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

  • Υπάρχουν όμως και οι περιοχές με το σήμα προειδοποίησης στης οποία τα φαινόμενα θα είναι έντονα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και ο κίνδυνος τοπικών πλημμυρών είναι αυξημένος.Σε αυτές τις περιοχές αναλυτικά περιλαμβάνονται οι νόμοι Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Κέρκυρας Ευρυτανίας Φωκίδας Σερρών Δράμας καθώς και περισσότερο σε ορεινά τμήματα της Χαλκιδικής της Καβάλας της Ξάνθης της Ροδόπης του Έβρου των Τρικάλων της Καρδίτσας των Γρεβενών της Καστοριάς της Φθιώτιδας της Αχαΐας Μεσσηνίας Αρκαδίας και Ηλείας. Τέλος φαίνεται να επηρεάζεται και το νησί της Λέσβου με κάποια αξιόλογακαι πιθανόν έντονα φαινόμενα.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα σημειώνονται κάποιες σποραδικές μπόρες και καταιγίδες το ξημέρωμα ενώ στη συνέχεια ο καιρός έως και αργά το απόγευμα θα καταστεί άστατος με λίγα φαινόμενα κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού. Αργά το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Στην περιοχή της Αττικής προβλέπονται κάποιες σύντομες βροχές και καταιγίδες μικρής έντασης το ξημέρωμα ενώ ο καιρός από κει και μετά θα βελτιωθεί σημαντικά ειδικά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά όπου θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας  και στις Σποράδες προβλέπονται σύντομες βροχές και λίγες καταιγίδες το ξημέρωμα από δυτικά προς τα ανατολικά ενώ στην Πίνδο και τον Ολυμπο θα σημειωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.200 μέτρα κατά μέσο όρο. Ο καιρός από τις πρωινές καιρός όλες τα βελτιωθεί σημαντικά και τα φαινόμενα υπό τη μορφή βροχή και χιονιού θα παραμείνουν μόνο στην Πίνδο σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού. Εκ νέου επιδείνωση στην Πίνδο αργά τη νύχτα. 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *