Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/1/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στις Κυκλάδες τις Σποράδες την Εύβοια τη νότια Χαλκιδική τη νότια Πελοπόννησο τμήματα της Κρήτης και των Δωδεκανήσων άστατο καιρό με κατά περιόδους τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας γενικά ενώ προς το μεσημέρι λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία στα βουνά όπου θα εκδηλωθούν και λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.100 μέτρα κατά μέσο όρο. Σταδιακά τα φαινόμενα σε όλες τις περιοχές θα εξασθενήσουν σημαντικά προς τις βραδινές ώρες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά μόνο στις Σποράδες τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας που βλέπουν προς το Αιγαίο και ενδεχομένως στο Πήλιο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο ανατολικοί 6 και πιθανόν για λίγο 7 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στο Ιόνιο αρχικά ανατολικοι ασθενεις και στη συνέχεια νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο την Ήπειρο και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου ενώ σε κάποια παραθαλάσσια κυρίως τμηματα της δυτικής και νότιας χώρας καθώς και στα νησιωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας την πεδιάδα ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν στο Πήλιο ενώ στις Σποράδες ο καιρός θα είναι άστατος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με βροχές και μπόρες κατά περιόδους ισχυρές. Πιθανότητα για ομίχλες νωρίς το πρωί στο εσωτερικό της πεδιάδας κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρχουν και κάποιες νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 0 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ομίχλη το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο στην βόρεια Κρήτη όπου θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους. Μετά το μεσημέρι στα νησιά του βορείου Ιονίου πέριξ της Κέρκυρας και σε άλλα τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Αργά το βράδυ δεν αποκλείονται και κάποιες καταιγίδες γύρω από την Κέρκυρα. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 5 με 6 και αργότερα στα βόρεια και 7 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα νότιοι 5 με 6 και προς το βράδυ 7 μποφόρ στα βορειότερα τμήματα οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και στα ορεινά και ηπειρωτικά τμήματα προς τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και τοπικές ομίχλες το πρωί πιθανόν και μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και προς το βράδυ και στις ορεινές περιοχές ενώ στα πεδινά πιθανόν ένα δυτικό ρεύμα να φτάνει τα 2 με 4 μποφόρ προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 0 έως 9 με 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας πιθανόν την περιοχή Φαρσάλων τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν μειούμενα στηνανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έως και τις μεσημεριανές ώρες. Σταδιακά θα υπάρξει σχετική βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και ακόμα περισσότερο το ανατολικό Αιγαίο με τα φαινόμενα να είναι αρκετά λιγότερα αλλά δεν θα σταματήσουν. Αργά το βράδυ δεν αποκλείονται λίγα φαινόμενα να σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας καθώς και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου την Αιτωλοακαρνανία νησιά του βόρειου Ιονίου και ενδεχομένως στη Λέσβο και τη Χίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 7 με 8 και πρόσκαιρα στα πελάγη και 9 μποφόρ κατά περιόδους. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στα ηπειρωτικά τμήματα που κατά τόπους θα φτάνουν τα 4 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στα ανατολικά κυρίως και νότια τμήματα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα πεδινά τμήματα και κάποιες τοπικές βροχές μικρής γενικά έντασης και διάρκειας έως και τις απογευματινές ώρες σε τμήματα της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Καρδίτσας των Σοφάδων και ενδεχομένως της Ελασσόνας ενώ πολύ μικρή είναι η πιθανότητα για βροχές στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες αλλά και νησιωτικές περιοχές της περιφέρειας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά μόνο στην Πίνδο σε μεγάλα υψόμετρα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού. Πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής κυρίως τις βραδινές ώρες στη γύρω περιοχή. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ θα ενισχυθούν πρόσκαιρα το μεσημέρι και μετά και στα πεδινά τμήματα και τα ορεινά εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο με την επικράτηση του λίβα θα κυμανθεί στα πεδινά ολόκληρης της Θεσσαλίας από 5 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 9 έως 19.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *