Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/1/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά όλου του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες άστατο καιρό αρχικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ λιγότερα φαινόμενα πιθανόν να επικρατήσουν στις Σποράδες στα ανατολικά της Μαγνησίας και στα νησιά του Ιονίου. Ομίχλες θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές το πρωί στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα ενώ λίγα φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν και στις Κυκλάδες την Κρήτη την Πελοπόννησο τη Στερεά και τα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Λίγες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας κατά μέσο όρο πάνω από τα 800 m και της δυτικής Θεσσαλίας πάνω από τα 1.000 μέτρα άνευ σημασίας. Επισημαίνει ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα στους νόμους Καβάλας Ξάνθης και στις νήσους Σαμοθράκη Λήμνος Λέσβος και ενδεχομένως Σάμο Κω και Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και νοτιοδυτικοί αρχικά στα Δωδεκάνησα όπου και εκεί προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας του βόρειου Αιγαίου  και έως 14 με 17 βαθμούς στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες κατά περιόδους πυκνές τις πρωινές ώρες στην πεδιάδα ενώ στη συνέχεια τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας στη Λάρισα και θα εκδηλωθούν λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο κατά μέσο όρο και λίγες βροχοπτώσεις στα χαμηλότερα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ομίχλες τις πρωινές ώρες και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια αλλά και τις Σποράδες και βορειοδυτικοί 2 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 14.

+++++++++++++

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης έως και τις μεσημεριανές ώρες. Ομίχλες θα υπάρχουν κυρίως στα ορεινά της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου τις πρωινές ώρες καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Μετά το μεσημέρι λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου στα βουνά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Έως αργά το βράδυ πολύ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε κάποια άλλα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν αργά το βράδυ σε βορειοανατολικούς στα βόρεια τμήματα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 14 με 17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα υψόμετρο και λίγες βροχοπτώσεις κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ τις πρωινές και βραδινές ώρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα και στα πεδινά και ορεινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής γενικά έντασης και διάρκειας που το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τμήματα των Σποράδων της Εύβοιας με σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ. Στη δυτική χώρα το Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρώτικα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως στα ορεινά της δυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 ενώ στα πεδινά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 14 με 17 βαθμούς κελσίου σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Στερεάς της Πελοποννήσου της Αττικής και και στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές ώρες που πιθανόν να δώσουν στις Σποράδες λίγες βροχές με βελτίωση προς το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργότερα Θα εξασθενήσουν και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *