Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-10/1/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί κατά τόπους πιο πυκνές ενώ σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του βορείου Ιονίου με τοπικές βροχές φαινόμενα επεκτεινόμενα ανατολικά. Έως τις απογευματινές ώρες θα έχουν επεκταθεί στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας στη δυτική Μακεδονία και ως αργά το βράδυ σε κάποια ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της και την κεντρική Μακεδονία. Σποραδικές καταιγίδες αργά το απόγευμα και το βράδυ σε περιοχές πέριξ της Κέρκυρας. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στην Κέρκυρα τη Θεσπρωτία τα Γιάννενα την Άρτα και την Πρέβεζα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με γρήγορη εξασθένηση και στροφή μετά το μεσημέρι σε νότιους 6 μποφόρ και προς το βράδυ και 7 στα βορειότερα τμήματα και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 6 με 7 και προς το βράδυ και 8 μποφόρ κυρίως στα βορειότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου εως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες νησιωτικές και πεδινές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες ενώ πριν από το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στην Πίνδο με μικρή πιθανότητα ασθενή φαινόμενα να κινηθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Καλαμπάκας της Πύλης και της Ελασσόνας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα ορεινά και 5 με 6 από το βράδυ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 15.

+++++++++++++++

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και αργότερα στο Σαρωνικό και τις Κυκλάδες με γρήγορη βελτίωση μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα έχουν επηρεάσει την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και θα παραμείνουν κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές από την κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες προς τις βραδινές ώρες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 1.200 μέτρα αρχικά ενώ σταδιακά αυτά θα επεκταθούν σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές στα ίδια υψόμετρα. Επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε όλα τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Δτερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα των Δωδεκανήσων της δυτικής Κρήτης και των ορεινών τμημάτων της κεντρικής Στερεάς της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 8 με 9 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση που σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι ενώ από τις απογευματινές ώρες και στο Αιγαίο θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένηση του ανέμου και αργά το βράδυ στο Θερμαϊκό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές σε όλες τις περιοχές τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες με σταδιακή βελτίωση από κει και μετά. Δεν αποκλείεται και εκδήλωση πολύ σύντομων καταιγίδων ενώ το απόγευμα και το βράδυ θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να παραμείνουν έως και αργά το βράδυ μόνο σε τμήματα της Πίνδου. Επισημαίνεται ότι στην Πίνδο τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά περιόδους ενώ αντίθετα στις πεδινές περιοχές θα είναι ποτιστικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο από τις πρωινές ώρες και μετά.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες ενώ ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σημαντικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθούν και στα πεδινά. Αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού και θα στραφούν στα θαλάσσια σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-10/1/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *