Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/1/2023.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 – Θεοφάνεια.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με κάποιες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρα που ενδέχεται να αργούν πολύ να διαλυθούν σε κάποιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο και 5 και πιθανόν για λίγο και 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι , αντίθετα στην κεντρική Μακεδονία και τις περιοχές πέριξ του Θερμαϊκού θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία και το εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν πυκνές ομίχλες κατά τόπους. Ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές και ομίχλες να διαλυθούν πολύ αργά το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ το πρωί και το βράδυ θα υπάρχει ομίχλη γύρω και πιθανόν και μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες θα είναι ένας βορειοδυτικός ανεμος 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι για λίγο και 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως15 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας Ελασσόνας Φαρσάλων και  Αγχιάλου, από 0 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα του νομού Λάρισας και Καρδίτσα ενώ στα παραθαλάσσια την περιοχή του Βόλου και τις Σποράδες θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πυκνές σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας των νησιών του νοτίου Ιονίου και των Σποράδων κατά τόπους με πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας την ημέρα τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά της Μαγνησίας και στις Σποράδες με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Ομίχλες κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας αλλά και αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά και περιορισμένη ορατότητα με ομίχλες το πρωί και το βράδυ γύρω και πιθανόν και μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – 1 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Αγχιάλου και από 5 έως 15 στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού Μαγνησίας τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας.

+++++++++++++++

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου νεφελώδης καιρός με λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους τις πρωινές ώρες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε τμήματα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας καθώς και στα δυτικά της Κρήτης πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Πυκνες ομίχλες κατά τόπους θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε πολλά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμα και παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές βόρειοι στο Αιγαίο έως 4 μποφόρ και από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία το εσωτερικό της Ηπείρου τη βόρεια Στέρεα το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται το μεσημέρι διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό κυρίως της πεδιάδας. Ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές και ομίχλης να διατηρούνται έως και τις μεσημεριανές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν ομίχλες κατά τόπους πιο πυκνές γύρω από την πόλη και πιθανόν για λίγο και μέσα σε αυτή.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοανατολικοί 3 μποφόρ στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – 1 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας την περιοχή Αγχιάλου και από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια τμήματα τα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *