Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/1/2023.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στη Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά του βόρειου Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ το πολύ με μικρή ενίσχυση στο νότιο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο στα 4 μποφόρ προς τις απογευματινες ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 με 14 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως στην πεδιάδα των Σερρών της Φλώρινας και της Θεσσαλίας κάτω από τους 9 βαθμούς Κελσίου λόγο ομιχλης και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία  και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ θα υπάρχουν και πυκνές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας. Ενδέχεται σε κάποιες περιοχές οι ομίχλες να μη διαλυθούν καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου κυρίως στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπονται πυκνές ομίχλης το πρωί και το βράδυ και διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες. Ενδέχεται σε κάποιες περιοχές γύρω από την πόλη η ομίχλη να μη διαλυθεί καθόλου το εικοσιτετράωρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα νοτιοδυτικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της Λάρισας του Τυρνάβου του Βελεστίνου του Παλαμά της Καρδίτσας και των Τρικάλων από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της Θεσσαλίας από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της κεντρικής δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές και απογευματινές. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους θα υπάρχουν σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 μποφόρ τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Στερεάς και της Πελοποννήσου ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιωτικά τμήματα από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Ενδεχομένως σε τμήματα της θεσσαλικής πεδιάδας της δυτικής Μακεδονίας ο υδράργυρος να μην ξεπεράσει τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου λόγω ομίχλης.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Πυκνές ομίχλες θα αναπτυχθούν κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες σε μεγάλο μέρος της πεδιάδας. Ενδέχεται σε κάποιες περιοχές οι ομίχλες να μη διαλυθούν καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου κυρίως στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπονται το πρωί και το βράδυ ομίχλες ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες με λίγες κατά περιόδους νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε περιοχές της Λάρισας του Τυρνάβου των Σοφάδων της Καρδίτσας του Βελεστίνου από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες πεδινές θαλάσσης και νησιωτικές περιοχές της περιφέρειας από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και τα νησιά του Ιονίου όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές πριν από το μεσημέρι με βελτίωση. Ομίχλες θα σημειωθούν κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές και βραδινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 5 και πιθανόν για λίγο 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση στο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας του βορείου Αιγαίου του εσωτερικού της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πρωινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και  Σποράδες: προβλέπεται τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικές ομίχλες οι οποίες θα διαρκούν αρκετές ώρες της ημέρας ενώ το μεσημέρι θα υπάρχουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο στις Σποράδες και το Πήλιο και τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση. Ενδέχεται σε κάποιες περιοχές οι ομίχλες να μη διαλυθούν καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου κυρίως στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται τις μεσημεριανές ώρες κάποια ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας πρωινές και βραδινές θα υπάρχουν ομίχλες κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πεδινές περιοχές της Λάρισας του Τυρνάβου του Βελεστίνου των Τρικάλων της Καρδίτσας των Σοφάδων από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της περιφέρειας από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *