Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31/12-2/1/2023.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Λήμνο έως τη Χίο τη Σάμο την Κω τα Δωδεκάνησα και την βόρεια καιανατολική Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας με τάση βελτίωσης μετά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ το πολύ στα πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς στο εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου και του βορείου Αιγαίου και έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα και ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια το μεσημέρι και το απόγευμα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοδυτικοι 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας Βελεστίνου Καλαμπάκας Ελασσόνας Φαρσάλων Αγιάς Τυρνάβου και Σοφάδων από 0 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου κυριως στα δυτικότερα τμήματα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες στη βόρεια Κρήτη τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών οι μπόρες με τάση βελτίωσης από το απόγευμα και μετά σε όλες τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα νότια 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας του βορειοανατολικού Αιγαίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου και της Στερεάς και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός ο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το πρωί και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας των Σοφάδων της Ελασσόνας της Λάρισας της Αγιάς των Φαρσάλων και του Βελεστίνου από 2 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 4 και στη θάλασσα Κυθήρων 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού Αιγαίου και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές ομίχλες πιθανόν γύρω από τα ποτάμια και τις λίμνες το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στα πεδινά τα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας των Σοφάδων της Ελασσόνας της Λάρισας της Αγιάς των Φαρσάλων και του Βελεστίνου από 1 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

3 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31/12-2/1/2023.

 1. Κώστας Αθήνα says:

  Βασίλη πολύχρονος εύχομαι ότι επιθυμείς υγεία ευτυχία και κάθε καλό για την Νεα Χρονιά και πάλι πολύχρονος εύχομαι κ ευοίωνες προγνώσεις
  Κώστας

 2. Αντώνης says:

  Εύχομαι να είσαι υγιής πάνω απ’ όλα φίλε και συνάδελφε Βασίλη, καλές προγνώσεις,
  και ας είναι η νέα χρονιά τυχερή και ελπιδοφόρα, για να δώσει λύση στα προβλήματά σου!
  Χρόνια πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *