Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/12/2022

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας  στη Χαλκιδική στην Εύβοια τις Σποράδες  και τους νόμους Αργολίδας και Λακωνίας και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως από το απόγευμα και μετά. Στις υπόλοιπες περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 2-3 μποφορ στο Ιόνιο και 4 και πιθανόν 5 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 με 13 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο το εσωτερικό της Στερεάς της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και απο 5 εως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες νησιωτικές και πεδινές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται πυκνές ομίχλης το πρωί και το βράδυ ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού στο εσωτερικό. Στα παραθαλάσσια όμως τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το πρωί και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες ακόμα και στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό της και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και αργότερα 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας την ανατολική Εύβοια την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις αρχικά με λίγες ασθενείς βροχές που ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου αλλά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σχεδόν θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα υπάρχουν πυκνές ομίχλες νωρίς το πρωί και το βραδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο  και εσωτερικό της Στερεάς της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες νησιωτικές και πεδινές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά πυκνή ομίχλη και στη συνέχεια διαστήματα με ηλιοφάνεια ενώ αργά το βράδυ θα σημειωθούν ομίχλες εκ νεου.

Λάρισα: προβλέπεται το πρωί και το βράδυ ομίχλες κατά περιόδους ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους ασθενείς στα παραθαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπονται καλές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας  με αρκετή ηλιοφάνεια το μεσημέρι και το απόγευμα εκτός από την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές κατά περιόδους. Πυκνες ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και παραθαλάσσιες της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά αλλά στα περισσότερα νησιώτικα τμήματα και από αργά το απόγευμα νότιοι 2-3 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα και λίγες νεφώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και στις Σποράδες. Το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν πυκνες ομίχλες ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπονται το πρωί και το βράδυ πυκνες ομίχλες ακόμα και μέσα στην πόλη ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά αλλά και στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με στροφή αργά το βράδυ σε νότιους στα θαλάσσια τμήματα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 1 έως 9 με 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις ποδάρες από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *