Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/12/2022

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου- Χριστούγεννα.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί κυρίως στην Κρήτη όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές, στα νησιά του Ιονίου και την δυτική ηπειρωτική χώρα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο τη βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Ηπείρου και έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί και ομίχλες στο εσωτερικό της πεδιάδας τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και ηλιοφάνεια στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά του νησιού με γρήγορη βελτίωση. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 με 3 μποφόρ στα πελάγη και στη θάλασσα των Δωδεκανήσων 5 με 6 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και εως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες δυτικές κεντρικές και νότιες παραθαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες μόνο το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 2 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην περιοχή Φαρσάλων το νομό Μαγνησίας και τα παραθαλάσσια από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και ηλιοφάνεια στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στα πελάγη ενώ στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από αργά το βράδυ στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου της Θεσσαλίας και 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ και ηλιοφάνεια τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 2 με 3 και προς το βράδυ 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 1 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 15.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *