Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/12/2022

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά τμήματα της Κρήτης θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών κατά διαστήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε πεδινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς. Παγετος θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί έως 3 με 4 μποφόρ ενώ ασθενείς θα είναι στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης στο εσωτερικό της Στερεάς της Πελοποννήσου και της Ηπείρου και έως 12 με 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές και ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα και τμήματα της πεδινής Κρήτης 17 με 18.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τις μεσημεριανές ώρες αλλά και ομίχλες το πρωί κατά τόπους πυκνές στην πεδιάδα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια το μεσημέρι και ομίχλης το πρωί και το βράδυ πέριξ αλλά και μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί 2 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα για τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 9 με 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 12.

+++++++++++

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί  και το βράδυ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τα θαλάσσια τμήματα. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κατά περιόδους στα νησιά του νότιου Ιονίου τη δυτική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη χωρίς να αποκλείεται κάποια ψιχάλα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 14 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός τις μεσημεριανές ώρες με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν κατά τόπους ομίχλη στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια στην αρχή της ημέρας βορειοδυτικοί 2 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 14.

++++++++++++++++

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 – Παραμονή Χριστουγέννων.

Προβλέπεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείεται λίγες τοπικές βροχές άνευ σημασίας έως και το απόγευμα με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και εως 14 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της πεδιάδας. 

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ πέριξ αλλά και μέσα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 μποφόρ στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου και τοπικά σε περιοχές των Φαρσάλων του νομού Μαγνησίας των παραθαλάσσιων κτημάτων και των Σποράδων θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *