Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/12/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία την κεντρική – ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επεκταθούν και στην Κρήτη και ενδεχομένως στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου προς τις μεσημεριανές ώρες ενώ από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται κυρίως από τη Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονία τη βόρεια Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο και Κρήτη ενώ θα αρχίσουν να σημειώνονται και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από 700 με 900 μέτρα στη Θεσσαλία τη Στερεά και πάνω από τα 1.000 στην βόρεια Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα και το νοτιοανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα μείνει καλύτερος με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο έως 8 με 9 μποφόρ κυρίως στα βόρεια και στο Ιόνιο 7 έως και τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία το βόρειο Αιγαίο την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες την ανατολική Πελοπόννησο και το εσωτερικό της Κρήτης και από 8 έως 18 με 20 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους σε όλες τις περιοχές μέτριας έντασης φαινόμενα τα οποία σταδιακά προς το μεσημέρι και μετά θα επικεντρωθούν κυρίως σε περιοχές του νομού Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς τα ανατολικά ενώ από αργά το απόγευμα θα αρχίσουν να σημειώνονται και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 με 800 μέτρα της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται κατά περιόδους νεφελώδης νεφοσκεπής καιρός με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και πιθανόν για λίγο και 8 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 5  μποφόρ στα πεδινά και τα παραθαλάσσια του διαμερίσματος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 13.

+++++++++++++

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και την κεντρική Στερεά τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 600 με 800μ ενώ θα σημειωθούν και τοπικές βροχές στο νησί της Κρήτης. Σταδιακά προς το μεσημέρι τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν και στην ανατολική Εύβοια τις Σποράδες τα ανατολικά της Αττικής και θα συνεχίσουν σε τμήματα της βόρειας κυρίως Κρήτης έως και αργά το βράδυ όπου ο καιρός από τα βόρεια θα σημειώσει σημαντική βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά βορειοανατολικοί 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ ενώ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη Στερεά την Πελοπόννησο τις Σποράδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες ενώ στα δυτικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται στα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα χαμηλά και λίγες χιονοπτώσεις από τα 600 με 800 μέτρα και πάνω άνευ σημασίας. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά σταδιακά ο καιρός θα ανοίξει και μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην πεδιάδα.

Λάρισα: προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά οι οποίες θα διαλυθούν και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 με 7 με εξασθένηση αργά το βράδυ και στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός  με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και λίγες τοπικές νεφώσεις πιθανόν στην περιοχή των νομών Χανίων και Ρεθύμνης να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας απο ομιχλες νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 και στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ και στα υπόλοιπα τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις το πολύ 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ενώ στα δυτικά και τα νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλη στα πεδινά τμήματα νωρίς το πρωί.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός. Περιορισμένη ορατότητα γύρω από το ποτάμι νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και τα ορεινά μεταβλητοί 2 μποφόρ και στις Σποράδες αρχικά βόρειοι 3 με 4 με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *