Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-18/12/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και κάποια ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Στερεάς άστατο καιρό με τοπικές βροχές έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου τα φαινόμενα θα σταματήσουν από την Μακεδονία έως και την ανατολική Πελοπόννησο και θα διατηρηθούν κατά διαστήματα μειούμενα μόνο στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και αργά το βράδυ. Ομίχλες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια φαινομένων αλλά και τις βραδινές ώρες. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι αξιόλογα αλλά όχι έντονα σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα και 4 με 5 και στο Ιόνιο με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και έως 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και τα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στην Πίνδο και ενδεχομένως σε κάποια ημιορεινά ή πεδινά τμήματα πέριξ των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας και του Μουζακίου αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί στα πεδινά έως και αργά το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τα ανοίγματα του καιρού θα είναι μεγαλύτερα χωρίς φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν και ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ κυρίως στα ορεινά τμήματα αλλά θα στραφούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα παραθαλάσσια και θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας από 8 έως 18 ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και πυκνές ομίχλες στα ηπειρωτικά ακόμα και σε θαλάσσια τμήματα και λίγες βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης από αργά το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν πυκνές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 με 19 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία το εσωτερικό της Ηπείρου και τα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και από 10 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και τις Σποράδες: προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν κάποιες ομίχλες αλλά στη συνέχεια θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και πρόσκαιρα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα ορεινά 3 με 4 μποφόρ και από νοτιοανατολικές στα θαλάσσια 2-3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και τα βόρεια του νομού Λάρισας από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στην περιοχή Φαρσάλων το νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα να στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθούν και σε κάποια τμήματα της Ηπείρου και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία κατά τις μεσημεριανές ώρες και προς το βράδυ και σε κάποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και των ορεινών της δυτικής Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι στην περιοχή πέριξ της Κέρκυρας στη Θεσπρωτία και τα βορειότερα του νομού Ιωαννίνων ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σημαντική εξασθένηση στο Ιόνιο και στροφή από αργά το βράδυ σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά την Εύβοια τα πεδινά της Πελοποννήσου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα κυρίως στην Πίνδο αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού μέχρι και το απόγευμα όπου θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.Πιθανότητα για κάποιες μπόρες στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας  και την περιοχή Ολύμπου προς τις μεσημεριανές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αρχικά με ανοίγματα του καιρού αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα αναπτυχθούν κάποιες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα ορεινά τμήματα με γρήγορη εξασθένηση και στροφή στα θαλάσσια από το βράδυ σε βορειοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και τα βορειότερα του νομού Λάρισας από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Καρδίτσας στην περιοχή Φαρσάλων την Μαγνησία και τις Σποράδες από 10 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με λίγες τοπικές βροχές φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν και σε περιοχές της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των Σποράδων της ανατολικής πελοποννήσου και ενδεχομένως νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και δεν θα είναι έντονα σε καμία περιοχή της χώρας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και αργότερα και 8 μποφόρ ενώ σταδιακά έως το βράδυ οι βοριάδες θα επικρατήσουν σε όλες τις περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας(πρόσκαιρα κυρίως στον Έβρο και κάτω από 10) και από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια σε πεδινά τμήματα της χώρας. Πρόσκαιρα και πάλι σε τμήματα της βόρειας Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα ξεπεράσει τους 20.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο που δεν αποκλείονται λίγες βροχές αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας και στα πεδινά και τα ορεινά και παραθαλάσσια αλλά και τις Σποράδες έως και τις βραδινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα μόνο το πρωί και πιθανότητα ομίχλης ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί στα θαλάσσια 5 με 6 και αργότερα 7 με 8 μποφόρ και στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *