Δελτίο ισχυρών καιρικών φαινομένων για τις 10 Δεκεμβρίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και πρόγνωση για όλη τη χώρα.

Βαρομετρικό χαμηλό με πίεση 993hPa στην βόρεια Αδριατική θα κινηθεί προς τη χώρα μας και με το ψυχρό μέτωπο θα επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό της δυτικής της βόρειας και της ανατολικής νησιωτικής χώρας.

Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν την αυριανή ημέρα Σάββατο 10 Δεκεμβρίου σε όλα τα νησιά του Ιονίου από τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού Αιγαίου και να εκδηλώνονται και καταιγίδες κυρίως την περιοχή του Ιονίου της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς προς τις βραδινές ώρες.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε όλα τα νησιά του Ιονίου και στους νόμους Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Ευρυτανίας Φωκίδας Αχαΐας Ηλείας Αρκαδίας τμήματα της Μεσσηνίας ορεινά τμήματα της Καρδίτσας της Καστοριάς των Γρεβενών και των Τρικάλων καθώς και στους νομούς Κιλκίς Σερρών Δράμας Καβάλας Ροδόπης Ξάνθης Έβρου νησιά Θάσος και Σαμοθράκη όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 40 με 70 χιλιοστά βροχόπτωσης. Πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένη για τμήματα κυρίως της Ηπείρου και των ορεινών τμημάτων της δυτικής Θεσσαλίας όπου τοπικά θα δούμε και υψηλότερα ποσά υετού.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι κατά περιόδους ενώ θα υπάρχουν και κάποια ανοίγματα κυρίως τις μεσημβρινές και βραδινές ώρες.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται αρκετά καλύτερος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα του νόμου που δεν αποκλείεται λίγες ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί και τις βραδινές ώρες.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με συνεχόμενες βροχές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενώ τις μεσημβρινές ώρες τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας φαινόμενα του κυρίως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν και σε κάποια πεδινά τμήματα του νομού Λάρισας μικρής έντασης και διάρκειας. Χαρακτηριστική είναι και η εκδήλωση τοπικών καταιγίδων πολύ αργά τη νύχτα στα ορεινά κυρίως τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Για την Κυριακή  11 Δεκεμβρίου θα υπάρξει νεότερο άρθρο αφού θα σημειωθούν αξιόλογα ή και έντονα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *