Τελευταία δεδομένα βροχών και καταιγίδων για αύριο Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Μικρό διαταραχές από δυσμάς προς ανατολάς επηρέασαν και θα επηρεάζουν και αύριο τη χώρα μας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να σημειωθούν αρκετές βροχές και λίγες καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή των νησιών του Ιονίου (Κέρκυρα Κεφαλονιά Λευκάδα Ζάκυνθος) στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας της Θεσπρωτίας των Ιωαννίνων και λιγότερο της Άρτας και της Πρέβεζας και ενδεχομένως σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηλείας και της Αχαΐας. Αξιόλογα κατά τόπους φαινόμενα θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές επιπέδου κινδύνου 1 όπως η Αττική και οι περιοχές γύρω από το Σαρωνικό καθώς και στα νησιά των Δωδεκανήσων όπως η Κω η Κάλυμνος η Ρόδο και η Κάρπαθος.

Τέλος υπάρχουν οι περιοχές του επιπέδου 2 που τοπικά για λίγη ώρα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά και περιλαμβάνει κυρίως στο νομό Έβρου και Ροδόπης τη νήσο Λήμνος και Σαμοθράκη και ενδεχομένως στη Χίο τη Σάμο και την Ικαρία. Σε αυτές τις περιοχές ο υετός πολύ τοπικά ενδεχομένως να ξεπεράσει και τα 30 χιλιοστά.

Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Αττικής θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν σύντομη καταιγίδα τα ξημερώματα πρώτα στο Σαρωνικό και ενδεχομένως στη συνέχεια και στο εσωτερικό του νόμου και κυρίως στο κέντρο τα βόρεια και ανατολικά τμήματα αλλά ο καιρός ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες 7:00 με 8:00 θα έχει βελτιωθεί και θα παραμείνει βελτιωμένος σε όλη την ημέρα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και ενδεχομένως στον Όλυμπο. Για τα πεδινά και τα παραθαλάσσια των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας η πιθανότητα για κάποιες σύντομες ασθενικές βροχές είναι μικρή ενώ για το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες μηδαμινή.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *