Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές βροχές διάσπαρτες μικρής έντασης και διάρκειας στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα με σχετική βελτίωση προς τις βραδινές ώρες. Ομίχλη το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Τοπικές βροχές έως και αργά το βράδυ θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο μόνο στα νησιά του Ιονίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα νότια 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για λίγες σύντομες βροχές σε κάποια ορεινά αλλά και πεδινά τμήματα.
Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα νοτιοανατολικοί 2 με 3 και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 15 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 17.
++++++++++++++++++
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022.
Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και πρόσκαιρα σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και δυτικής Πελοποννήσου νεφώσεις με σποραδικές βροχές φαινόμενα που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και τμήματα της νότιας Θεσσαλίας της υπόλοιπης Στερεάς και Πελοποννήσου της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Κρήτης προς τις μεσημεριανές ώρες. Στα θαλάσσια δυτικά και νότια τμήματα δεν αποκλείονται και λίγες καταιγίδες ενώ ο καιρός στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι και ως αργά το απόγευμα και το βράδυ φαινόμενα θα συνεχίσουν να σημειώνονται στα νησιά του Ιονίου τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα περιοχή Αττικής Αργολίδας Λακωνίας το βορειοανατολικό Αιγαίο και η νότια Κρήτη. Πιθανώς έντονα ή αξιόλογα φαινόμενα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στο νομό Αργολίδας και ενδεχομένως στο Σαρωνικό την περιοχή των νησιών Κέρκυρας Ζακύνθου Λευκάδας και Κεφαλονιάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και 5 με 6 στο Ιόνιο με μικρή εξασθένηση παντού από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες αλλά ο καιρός ήδη από τις μεσημεριανές ώρες θα έχει παρουσιάσει μεγάλα ανοίγματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Ομίχλες είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί και το βράδυ οχι μόνο σε ορεινά αλλά και σε πεδινές τμήματα.
Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής βροχή με γρήγορη βελτίωση από τις μεσημεριανές ώρες κιόλας. Μικρή πιθανότητα για ομίχλη νωρίς το πρωί.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς στα παιδιά και 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 17.
++++++++++++++++++++
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.
Προβλέπεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος καιρός με τοπικές μπόρες ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν στην Αττική και τη Μακεδονία τις μεσημεριανές ώρες ενώ ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί και πάλι σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και οι τοπικές βροχές θα παραμείνουν στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετά τάση εξασθένησης. Τα φαινόμενα θα είναι διακοπτόμενα με μικρές διάρκειες και έτσι πιθανόν να είναι ισχυρά μόνο σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.
Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 3 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με κάποιες λίγες βροχές στα ορεινά της Πίνδου σε λίγες ομίχλες κυρίως στις ορεινές περιοχές με τάση βελτίωσης προς το βράδυ παντού.
Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις μικρά ανοίγματα του καιρού και γενικά βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες και στροφή αργότερα σε βορειοδυτικούς ασθενείς και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr
Προφίλ facebook
Ομάδα facebook