Που θα σημειωθούν φαινόμενα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022(αναλυτικός χάρτης).

Ασθενες βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα επηρεάσει πρόσκαιρα τον καιρό της δυτικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικά τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου. Σταδιακά αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα περισσότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας τμημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας(Ημαθία Πιερία Πέλλα και πιθανώς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης) της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και των δυτικών κυρίως τμημάτων της Πελοποννήσου (Αχαΐα Ηλείας). Αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου ,τους νόμους Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 25 με 30 mm βροχής

Για τον νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενο εκτός από τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και δυτικά τις μεσημεριανές ώρες.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται τοπική συννεφιά με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών μικρής έντασης και διάρκειας τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στα δυτικότερα τμήματα του νόμου. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με εκδήλωση σποραδικών βροχών πρώτα στην Πίνδο και γρήγορα και σε πεδινά τμήματα έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες όπου ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από κάποια ορεινά τμήματα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *