Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/12/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους σχεδόν σε όλη τη χώρα και ειδικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Θεσσαλονίκης της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας της Φθιώτιδας της Εύβοιας ενω οδεύουμε προς το μεσημέρι παρόμοια φαινόμενα θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια της Λακωνίας και της Αρκαδίας και στο εσωτερικό της Κρήτης. Προς τις βραδινές ώρες τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του Ιονίου τη δυτική και νότια Πελοπόννησο κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με τάση να επεκταθούν και στους νομούς της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας το βράδυ. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα δεν αποκλείονται στα βόρεια τμήματα του Ιονίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα σε καμία περιοχή της χώρας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ασθενείς μεταβλητοί με μικρή τάση ενίσχυσης στο βόρειο Ιόνιο προς τις βραδινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία την Θράκη την Θεσσαλία την βόρεια Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου και της Κρήτης και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει τοπική συννεφιά. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στην περιοχή της Αγχιάλου ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα κάποια από τα φαινόμενα κυρίως τις προ μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες να επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα και να διαρκέσουν έως και αργά το βράδυ. Μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν οι περιοχές της Λάρισας της Αγιάς της Ελασσόνας όλος ο νομός Τρικάλων και Μαγνησίας και πολύ μικρότερες πιθανότητες η περιοχή Φαρσάλων και ο νομός Καρδίτσας για αυτές τις ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους από τις μεσημβρινές ώρες έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα παραθαλάσσια και τις φοράδες θα πνέει ένα τελικό βορειοανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 15.

++++++++++++

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο φαινόμενα που σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα επεκταθούν στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Αιτωλοακαρνανία και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν έντονα γύρω από την Κέρκυρα στο νομό Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Άρτας και Πρέβεζας όπου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά υετού. Χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1800 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 και για λίγο 5 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν για λίγο πριν το μεσημέρι 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τοπικά φαινόμενα ασθενούς έντασης θα σημειώνονται κατά περιόδους στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και κατά περιόδους τις μεσημεριανές απογευματινές και βραδινές ώρες και στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το βράδυ σε πολύ ορεινές περιοχές πάνω από τα 1.900 με 2.000 μέτρα στο νομό Τρικάλων και τον Όλυμπο.

Λάρισα: προβλέπεται το πρωί περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα είναι άστατος με τις νεφώσεις να αυξάνονται κατά περιόδους και να σημειώνονται ασθενείς βροχές από το μεσημέρι έως και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα ανατολικοί το μεσημέρι και το απόγευμα 2 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια νοτιανατολικοι 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως την Αιτωλοακαρνανία την Αχαΐα την Ηλεία και τη Μεσσηνία άστατος καιρός κατα περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές μπόρες φαινόμενα τα οποία πιθανό να επηρεάσουν και τμήματα των νόμων Ημαθίας Πιερίας Πέλλας και Χαλκιδικής τις μεσημβρινές ώρες με τάση εξασθένησης προς το απόγευμα σε όλες σχεδόν τις περιοχές εκτός ισως από κάποια παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας της Λάρισας των νησιών του Ιονίου της Αχαΐας και της Ηλείας. Ομίχλες κατά τόπους πυκνές το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και αργότερα στα βόρεια 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και τα ημιορεινά και ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα και πυκνές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και ενδεχομένως σε κάποια πεδινά τμήματα της Ελασσόνας των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας αλλά και της περιοχής του Βελεστίνου τις μεσημβρινές ώρες με σχετική βελτίωση από το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπονται το πρωί και το βράδυ τοπικές ομίχλες κατά τόπους πυκνές και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας νεφώσεις αλλά και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 16.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *