Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-2/12/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται κακοκαιρία στο Ιόνιο όλα τα ηπειρωτικά το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου με τοπικές βροχές στα πεδινά τμήματα και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν πρόσκαιρα έως το πρωί την Αττικοβοιωτία την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και την Εύβοια με τάση βελτίωσης. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα μετακινηθούν στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο ενώ πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειώνονται κατά περιόδους και στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρώτικα μικρότερης έντασης και διάρκειας έως και αργά το βράδυ. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειώνονται στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας πάνω από τα 1.300 με 1.400 μέτρα και πρόσκαιρα για λίγο στη δυτική Μακεδονία και κάτω από τα 1.100 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα με τάση αργά το απόγευμα στην Μακεδονία και τη Θράκη να ανέλθουν στα 1.800. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από το ύψος της Σάμου και βορειότερα και ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής Μακεδονίας στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στην Αιτωλοακαρνανία την Αχαΐα την Πρέβεζα την Ευρυτανία ενδεχομένως στη Φωκίδα την Ηλεία τη Μεσσηνία σε νησιά του Ιονίου και σε τμήματα την Αχαΐας τις Σποράδες και τα νότια της Κρήτης όπου θα σημειωθούν και πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 8 με 9 με σταδιακή εξασθένηση παντού και στροφή στο βόρειο Ιόνιο και το Θερμαϊκό σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Ηπείρου τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται κακοκαιρία με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες έως και τις πρωινές ώρες όπου ο καιρός θα παρουσιάσει και κάποια διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα όμως θα συνεχίζονται κατά περιόδους μειωμένα έως και αργά το βράδυ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας πάνω από τα 1.200 με 1.500 μέτρα και πάνω από τα 1.600 με 1900 στα υπόλοιπα ορεινά αλλά αυτά θα ανέβουν σε υψηλότερα προς το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και ενδεχομένως του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους ισχυρές αλλά ο καιρός πριν από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσει και διαστήματα βελτίωσης αν και τα φαινόμενα θα συνεχίσουν μειωμένα έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από ανατολικές διευθύνσεις 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη στροφή σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση ενώ στα πεδινά θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι και παροδικά δυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις προάλλες από 10 έως 17.

++++++++++++

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως ορεινά τμήματα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου άστατος με βροχές και στα θαλάσσια σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και της ανατολικής χώρας και θα υπάρξουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού κυρίως από το απόγευμα και μετά. Ομίχλες θα σημειωθούν κατά τόπους αργά το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ λίγες βροχές ενδεχομένως να σημειώνονται στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας της Εύβοιας της Αργολίδας της Λακωνίας της Αρκαδίας και κάποιων νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Επισημαίνεται ότι δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στη βόρεια Κρήτη και τη Ρόδο και 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με πιθανότητα για κάποιες σποραδικές βροχές κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού Καρδίτσας του νομού Λάρισας και στο νομό Μαγνησίας αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές πριν από το μεσημέρι και θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού. Αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας δεν αποκλείω το εκ νέου λίγες τοπικές βροχές. Πυκνες ομίχλες θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της πεδιάδας αλλά και των ορεινών τις βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή αλλά ο καιρός στη συνέχεια θα ανοίξει και θα υπάρχουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και ανατολικοί έως βορειοδυτικοί 2 με 3 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 13 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-2/12/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *