Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας για 30 Νοεμβρίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με αξιόλογες βροχές και στα θαλάσσια κυρίως τμήματα καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη κατά περιόδους κυρίως στη βόρεια Ελλάδα ενώ από στα νότια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Για την αυριανή ημέρα πρέπει να δοθεί προσοχή σε κάποιες περιοχές της χώρας στις οποίες θα σημειωθούν και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Έτσι λοιπόν χρειάζεται προσοχή στους νόμους Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας, στις Σποράδες, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο, στη Σκύρο, στη Λέσβο, στη Χίο, στην Εύβοια, στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Αττικής, Αργολίδας, τμήματα του νομού Κορινθίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιότερα και δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης. Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρξουν κατά τόπους έντονες καταιγίδες που πιθανόν να δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα πλημμύρας.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους από νωρίς το πρωί και τα φαινόμενα θα παραμείνουν κατά διαστήματα έως και αργά το βράδυ.

Για το νομό Αττικής τοπικές βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται από τις πρωινές κυρίως ώρες κατά διαστήματα ενώ μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα του Σαρωνικού και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές για λίγες ώρες ενώ από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα υπάρξουν και πάλι διαστήματα βελτίωσης.  Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα παραθαλάσσια τμήματα πέριξ του Σαρωνικού αλλά και στα ανατολικά και βόρεια του νόμου και λιγότερα στο εσωτερικό και τα δυτικά.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπονται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από το ξημέρωμα με αρκετές βροχές στο νομό Μαγνησίας και τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της Πίνδου και του Ολύμπου πάνω από τα 1.300 μέτρα ενώ σταδιακά αυτά θα αρχίσουν να μετακινούνται σε αρκετά μεγαλύτερα υψόμετρα όσο πάμε προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι βροχοπτώσεις γρήγορα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του Κισσάβου του Ολύμπου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου και μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακά προς τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού κυρίως στην πεδιάδα ενώ προς αργά το βράδυ και μετά δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και εκ νέου τοπικές βροχές μέτριας έντασης στα πεδινά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές του Κισσάβου του Ολύμπου του Μαυροβουνίου του Πηλίου ενώ στα πεδινά θα είναι ποτιστικού χαρακτήρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *