Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26 Νοεμβρίου 2022.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 26 Νοεμβρίου 2022.

 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Βροχές στη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική και κεντρική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Εύβοια τις Σποράδες τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα ενδεχομένως στο βόρειο Έβρο καθώς και στις Σποράδες και περιοχές της Μαγνησίας της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας που βλέπουν προς το Αιγαίο. Θερμοκρασίες οχι πάνω από 7 με 11 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας 13 με 17 στα δυτικά και νότια.

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Ασθενείς γενικά βροχές στις Σποράδες και τμήματα της Μαγνησίας της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας που βλέπουν προς το Αιγαίο. Θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας 14 με 17 στα δυτικά και νότια.

 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θράκη και τα βόρεια της Κρήτης. Αξιόλογα έως ισχυρά τα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς των Σποράδων της Εύβοιας της Πελοποννήσου της νότιας Κρήτης των νησιών του νότιου Ιονίου και ενδεχομένως της Πιερίας και της Χαλκιδικής. Ασθενέστερα φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα. Θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 14 με 18 στα δυτικά κεντρικά και νότια.

 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τη βόρεια Κρήτη. Αξιόλογα η και έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας της Εύβοιας των νησιών του βόρειου κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου των Δωδεκανήσων και ενδεχομένως της νότιας Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες 13 με 16 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 15 με 19 στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα.

 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Τοπικές ασθενείς βροχές στις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και την περιοχή του Πηλίου. Θερμοκρασίας 13 με 16 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 16 με 20 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας που βλέπουν προς τα ανατολικά την Πιερία τη βόρεια Εύβοια τη Φθιώτιδα και ενδεχομένως νησιών του Ιονίου. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 15 με 19 στα υπόλοιπα τμήματα.

 

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Λίγες ασθενείς βροχές στην Πιερία τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας της βόρειας Εύβοιας της βόρειας Κρήτης και ενδεχομένως νησιών του Ιονίου. Θερμοκρασία 12 με 15 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 16 με 20 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Δεν αναμένονται  αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 15 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία 8 με 12 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 14 με 17 στα υπόλοιπα τμήματα.

 

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Θερμοκρασίες 8 με 13 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 13 με 17 στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου ενώ ασθενέστερα φαινόμενα θα είναι σε Ήπειρο δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία 9 με 15 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 15 με 18 στα υπόλοιπα τμήματα.

 

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο ενώ ασθενέστερα φαινόμενα ενδεχομένως να σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 18 με 21 στα δυτικά κεντρικά και νότια.

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά ενώ ασθενέστερα φαινόμενα ενδεχομένως να σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες έως 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 16 με 22 στις υπόλοιπες περιοχές.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν σε χαμηλότερα υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας στις 28 του μήνα στις προαναφερθείσες περιοχές. Νέα σημαντική αλλαγή του καιρού στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου με αρκετό νερό σε όλη σχεδόν τη χώρα. Στη συνέχεια σταδιακή βελτίωση του καιρού με απομεινάρια στα ανατολικά τμήματα που βλέπουν στο Αιγαίο έως και τις 8 του μήνα που ενδεχομένως να έχουμε νέα αλλαγή στο Ιόνιο και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο. Γενικά χαμηλές θερμοκρασίες στις 28 του μήνα κανονικά και στη συνέχεια μετά ενώ θα ανέβει κυρίως στα ανατολικά και νότια με τους νοτιάδες μετά τις 8 του μήνα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *