Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-27/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλοκαιρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του Ιονίου με πιθανότητα για κάποια σύντομα φαινόμενα ενώ περισσότερες θα είναι οι βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Λάρισας της Μαγνησίας της βόρειας Εύβοιας της Φθιώτιδας της Βοιωτίαςκαι στις Σποράδες. Αργά το βράδυ προς την αλλαγή της ημέρας δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στα πεδινά του νομού Λάρισας Μαγνησίας Φθιώτιδας Ευρυτανίας Φωκίδας Βοιωτίας και Λακωνίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και αργά το απόγευμα στα ανοιχτά και 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ημιορεινά και ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας των νήσων του ανατολικού και βορείου Αιγαίου και του εσωτερικού της Κρήτης ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά σταδιακά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες αργά το βράδυ θα ενταθούν για λίγο και πιθανόν να επεκταθούν ασθενέστερες και στα πεδινά τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.

Λάρισα:  προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν αργά το απόγευμα για τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί ασθενής βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 5 μποφόρ αλλά οι άνεμοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν παντού σε ανατολικούς και το βράδυ κοντά στα 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 2-3 στο εσωτερικό και τις ορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 14.

++++++++++++++++

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στην Ημαθία Πιερία Πέλλα το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς των Σποράδων της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1.000 με 1.300 μέτρα από βορρά προς νότο. Από Τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία με χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 με 900 μέτρα υψόμετρο και πρόσκαιρα στο νομό Φλώρινας μέχρι και τα πεδινά. Πρόσκαιρη ένταση των φαινομένων θα υπάρξει αργά το βράδυ στην Θεσσαλία τους νόμους Αιτωλοακαρνανίας Φθιώτιδας Πιερίας Ημαθίας Πέλλας και Σερρών ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά τμήματα πάνω από τα 800-1.000 μέτρα στην κεντρική Μακεδονία πάνω από τα 1.000 με 1.200 στη Θεσσαλία και πάνω από τα 1.200 με 1400 στη βόρεια Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός γενικά θα είναι καλύτερος με μεγάλα ανοίγματα του καιρού αλλά και τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου (εκτός από το νομό Αργολίδας Κορινθίας) σε τμήματα της Βοιωτίας της δυτικής Κρήτης και πιθανόν σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα νοτιότερα και τη θάλασσα Κυθήρων και 9 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τις Σποράδες τα νησιά του βόρειου Αιγαίου την ανατολική Στερεά την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με ασθενείς βροχές στα πεδινά κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους λίγα χιόνια στα βουνά πάνω από τα 1.400 με 1.600 μέτρα αρχικά. Θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα του καιρού κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας και τις Σποράδες. Από αργά το απόγευμα θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού και οι βροχές θα ενταθούν στις περισσότερες περιοχές ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα κατέβουν στα 1.000 με 1.200 μέτρα στις περισσότερες ορεινές περιοχές του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας και πάνω από τα 1.200 με 1.300 μέτρα στο νομό Μαγνησίας. Τα φαινόμενα στα ορεινά τμήματα θα είναι αξιόλογα ενώ αντίθετα στο εσωτερικό της πεδιάδας ασθενή και παροδικά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους οι νεφώσεις θα αυξάνονται και θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές οι οποίες πιθανόν αργά το βράδυ να ενταθούν πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες και 5 και 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια και τις Σποράδες με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας 4 έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 14.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοιννίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *