Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Νοτιάδες νερουλάδες και στα ορεινά χιονιάδες.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 22 Νοεμβρίου 2022.

25 και 26 Νοεμβρίου.

>95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο τέλος της περιόδου στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου κινούμενα ανατολικότερα. Θερμοκρασίες από τη Θεσσαλία και βορειότερα όχι πάνω από 15 με 17 βαθμούς Κελσίου λίγο υψηλότερη στα υπόλοιπα τμήματα ενώ στις 26 του μήνα θα σημειώσει μικρή πτώση από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα.

++++++++++++++++

27 με 29 Νοεμβρίου.

26% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο και ενδεχομένως στη δυτική Μακεδονία τις Κυκλάδες νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και σε χαμηλά υψόμετρο. Θερμοκρασίες οχι πάνω από 10 με 14 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα έως 18 με 19 στα υπόλοιπα τμήματα.

74% πιθανότητα για κακοκαιρία με αρκετά φαινόμενα κυρίως στη δυτική κεντρική και νότια χώρα με πιθανότητα να είναι έντονα στην Στερεά και νότια Πελοπόννησο την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα ενώ στα βορειότερα τμήματα θα είναι ασθενέστερα τα φαινόμενα. Χιονοπτώσεις τοπικές στα ορεινά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία οχι πάνω από 10 με 14 βαθμούς Κελσίου από την βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα λίγο υψηλότερη στα νοτιότερα.

+++++++++++++++

30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου.

40% πιθανότητα για σημαντική κακοκαιρία από τα δυτικά προς τα ανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα εκτός από τμήματα της Μακεδονίας. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και ενδεχομένως σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία οχι πάνω από 10 με 14 βαθμούς στην κεντρική και βόρεια χώρα 16 με 20 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

31% πιθανότητα μία σημαντική κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μάλιστα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Επικράτηση νοτιάδων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στα δυτικά και ανατολικά νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας δεν θα ξεπερνά τους 15.

29% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την Μακεδονία την Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και αρκετά λιγότερο τμήματα από την Αττικοβοιωτία τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασίες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα οχι πάνω από 8 με 12 βαθμούς Κελσίου έως 14 με 17 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα Ηπειρώτικα και 18 με 20 στα νησιωτικά τμήματα κυρίως του Αιγαίου.

+++++++++++++

3 έως 7 Δεκεμβρίου.

60% πιθανότητα μία πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου και πιθανόν στην Ήπειρο. Καλοκαίρια στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία σε επίπεδα 14 με 18 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή κάμψη στις 5 και 6 του μήνα στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

40% πιθανότητα μία κακοκαιρία με νοτιάδες και αρκετές βροχές κατά περιόδους σε όλη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της βόρειας Ελλάδας από τις 5 του μήνα και μετά. Θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα ενώ στα δυτικά και τα νότια 16 με 20 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως και το τέλος της περιόδου που αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και παγετός στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Δύο βαρομετρικά χαμηλά ένα στις 26 με 28 και ένα στις 30 με 2 Δεκεμβρίου φαίνεται να επηρεάζουν σχεδόν όλη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα εκτός από τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη προς το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό δίνουν αρκετές πιθανότητες να συμβεί αυτό. Στη συνέχεια από τις 3 του μήνα και μετά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες κοντά στο 60% ο καιρός να βελτιωθεί στη χώρα και η θερμοκρασία να βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αλλά υπάρχει και ένα σεβαστό ποσοστό 40% να συνεχιστούν οι κακοκαιρίες με νοτιάδες και τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ανανεώσεις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο της περιόδου 3 έως 7 Δεκεμβρίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *