Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου όλη την Ηπειρωτική χώρα και νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Κρήτη και Κυκλάδες ενώ πρόσκαιρα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα επικρατήσουν για λίγο και στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες κιόλας θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς των Σποράδων της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνουν έως και αργά το απόγευμα με στη βελτίωση στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα προς το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα σε περιοχές των νόμων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης Ροδόπης Έβρου στα νησιά Λέσβος Χίος Σάμος Ικαρία πιθανώς Θάσος Λήμνος Σαμοθράκη Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Ευρυτανίας Φωκίδας Αιτωλοακαρνανίας Αρκαδίας Μεσσηνίας και Λακωνίας κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και αργότερα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο έως 16 με 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα νησιωτικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ενδεχομένως κυρίως στην Πίνδο σύντομες καταιγίδες αλλά ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες κιόλας τα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας και των Σποράδων και τα οποία φαινόμενα θα παραμείνουν έως και αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στην Πίνδο τον Όλυμπο και τα Χασιά μετά στις βελτιώσεις αργά το βράδυ και σε αυτές τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές μπόρες κατά περιόδους αλλά τα φαινόμενα από νωρίς το πρωί θα σταματήσουν ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες 4 με 5 στα βουνά και 2-4 στα πεδινά αλλά σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν παντού σε δυτικούς βορειοδυτικούς 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 18.

++++++++++++++++

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με τοπικές ομίχλες στη δυτική και βόρεια χώρα και πιθανόν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τοπικές μπόρες πολύ μικρής διάρκειας στη βόρεια Κρήτη και σε ορεινά τμήματα της Κέρκυρας και της Μακεδονίας αλλά ο καιρός αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού και λίγα φαινόμενα θα παραμείνουν έως και αργά το βράδυ πιθανόν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα και το βράδυ στο Θερμαϊκό και το βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Ηπείρου τη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιά από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες λίγες βροχές κυρίως στον Όλυμπο και την Πίνδο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά έως 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα αλλά αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 19.

+++++++++++++++

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου άστατο καιρό με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως έως τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ λίγα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα και τη Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βορειοδυτικοί 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 στο Αιγαίο με σταδιακή μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα όλης της ηπειρωτικής χώρας έως 14 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 10 έως 17.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί και 7 με 8 μποφόρ στα παραθαλάσσια και 4 με 5 στα πεδινά με εξασθένηση σημαντική από αργά το απόγευμα και μετά παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 17.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *