Χιονοπτώσεις ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σκανδιναβία (φωτό και βίντεο)

Ο χειμώνας μπήκε βαρύς από Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά όπως βλέπετε και στις θερμοκρασίες που σημειώνονταν σήμερα το πρωί αφού σχεδόν οι περισσότερες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών ολόκληρος ο Καναδάς και η Αλάσκα βρισκόταν κάτω από το μηδέν. Μάλιστα στις περιοχές φαινομένων κοντά στις λίμνες που σημειώθηκε το Lake effect Snow στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τις γύρω περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -7 με -12 βαθμούς Κελσίου σήμερα το πρωί.

 

Αντίστοιχα μία μικρής εμβέλειας ψυχρή εισβολή η οποία όμως επιμένει αντιμετωπίζει και η Σκανδιναβία και το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ρωσίας και των χωρών της βορειοανατολικής Ευρώπης αυτές τις ημέρες. Μάλιστα βλέπουμε ότι υπάρχουν πυρήνες κυρίως στα βορειότερα τμήματα της Σκανδιναβίας και στη Ρωσία με θερμοκρασίες κάτω από τους – 13 με – 17 βαθμούς Κελσίου τη σημερινή ημέρα.

Το ψύχος όμως συνόδεψε τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Σκανδιναβικής χερσονήσου συμπεριλαμβανομένης και της Στοκχόλμης. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το ύψος του χιονιού το οποίο ξεπέρασε και τα 20 με 30 χιλιοστά σε περιοχές της πρωτεύουσας της Σουηδίας. Το βίντεο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό.

 

Αυτό όμως που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα γύρω από τις λίμνες και συγκεκριμένα στο Buffalo και άλλες περιοχές δεν έχει προηγούμενο. Όπως βλέπετε και στο χάρτη αθροιστικής χιονοπτώσεις σημειώθηκαν 72 έως και 77 inches φρέσκου χιονιού σε συγκεκριμένες περιοχές της κομητείας της Νέας Υόρκης όπως το Νatural Bridge και το Orchard Park. Αν θελήσουμε να το μετατρέψουμε σε εκατοστά θα δούμε ότι το χιόνι ξεπέρασε το 1,5 μέτρο και άγγιξε τα 2 μέτρα τοπικά. Εντυπωσιακά μεγάλα ύψη χιονιού πάνω από μισό μέτρο σημειώθηκαν και σε όλες τις άλλες περιοχές με ανοιχτή απόχρωση.

 

Βλέπετε εικόνες αλλά και εντυπωσιακά βίντεο από τις περιοχές με το μεγαλύτερο ύψος χιονιού και τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται για να καθαριστεί. Πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι ένα τόσο οργανωμένο κράτος παρέλυσε από το ύψος χιονιού ρεκόρ και μάλιστα Νοέμβρη μήνα σε αρκετά μεγάλη έκταση της κομητείας της Νέας Υόρκης

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *