Εκτίμηση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 20 Νοεμβρίου 2022.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 20 Νοεμβρίου 2022.

 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες την Ήπειρο τη δυτική Στερεά το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου εκτός από τα βορειοανατολικά το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου. Σποραδικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός ισως από τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές 19 με 20 στα νησιά.

 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Κρήτη  την Θράκη και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες γενικά μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου από βορρά προς νότο.

 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες μεταξύ 14 και 17 βαθμών Κελσίου στα ανατολικά 18 με 20 στα δυτικά και νότια.

 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 17 με 20 στα δυτικά και νότια.

 

Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στη δυτική κεντρική και νότια χώρα συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών τμημάτων. Πολύ λίγα καθόλου φαινόμενα στη Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη. Θερμοκρασίες 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 15-17 στα δυτικά και νότια.

 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα και ενδεχομένως στην Εύβοια τις Σποράδες την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη και στις Κυκλάδες. Θερμοκρασίες 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα 15 με 18 στα δυτικά και νότια.

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Γενικά δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα εκτός από κάποια τοπικά στις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια και πιθανόν στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 16 με 19 στα δυτικά και νότια.

 

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στην ανατολική και νότια Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες στη βόρεια Κρήτη και ενδεχομένως στις δυτικές Κυκλάδες και κάποια νησιά του νότιου Ιονίου. Θερμοκρασίες 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια 15 με 18 στα δυτικά και νότια.

 

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη και τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας ανατολικής Στερεάς Σποράδων και Εύβοιας. Θερμοκρασίες 9 με 14 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και βορειότερα 14 με 17 στα δυτικά κεντρικά και νότια.

 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά Ελλάδα την Εύβοια τα νησιά Ιονίου  την βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες. Θερμοκρασία 10 με 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και κεντρικά 17 με 20 στα δυτικά και νότια.

 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα και ενδεχομένως στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 14 με 17 στα δυτικά κεντρικά και νότια.

 

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά τις Σποράδες την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Θερμοκρασία 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 14 με 17 στα δυτικά και νότια.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Σημαντική αλλαγή του καιρού την Τέταρτη σε αρκετά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και ειδικά στα δυτικά κεντρικά ανατολικά και  νότια. Παραμονή του βόρειου ρεύματος και τοπικών φαινομένων στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας για αρκετές μέρες στη συνέχεια ενώ στις αρχές του νέου μήνα φαίνεται ότι σταδιακά από τα δυτικά πιθανόν να επηρεαστούμε από πιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό. Θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα επιτέλους μετά τις πολύ υψηλότερες που σημειώθηκαν συνολικά το Νοέμβριο.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *