Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Ιόνιο από την αρχή της ημέρας νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην δυτική Στερεά το νότιο Ιόνιο την Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Αργά το απόγευμα και προς τις βραδινές ώρες τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στις Σποράδες πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου ενώ θα εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ακόμα και σε πεδινά τμήματα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου των Γρεβενών της Καστοριάς της Φλώρινας Αιτωλοακαρνανία πέριξ της Κέρκυρας και σε κάποια τμήματα κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία των νομών της Μακεδονίας όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 30/40 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ ενώ αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς πιθανώς και 8 για λίγο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τα περισσότερα νησιά ενώ πρόσκαιρα στο νομό Μαγνησίας στην ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τη βορεια Κρήτη θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές αρχικά στο νομό Τρικάλων και σε ορεινά τμήματα της Ελασσόνας και της Καρδίτσας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά σου φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της πεδιάδας ενώ δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου οι Σποράδες και το μεγαλύτερο μέρος στο νομό Μαγνησίας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά μόνο στην Πίνδο όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 7 αργά το βράδυ νοτιοδυτικοί στα ορεινά 5 με 6 και νοτιοδυτικοι αργά το βράδυ 3-5 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα  περισσότερα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 11 έως 20 και πρόσκαιρα πέριξ των Φαρσάλων στις Σποράδες και της Αγχιάλου 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται άστατος καιρός στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία παροδικά θα επηρεάζουν και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου όπως η Λέσβος η Χίος η Σάμος , η Ικαρία η Ρόδος η Κως η Λήμνος η Σαμοθράκη και η Θάσος έως και τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και αυτά θα επηρεάσουν κυρίως κάποια ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και τμήματα της Μακεδονίας μακριά από τη θάλασσα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου στην Ευρυτανία την Αιτωλοακαρνανία και ενδεχομένως σε τμήματα της Ροδόπης της Ξάνθης της Λέσβου της Χίου και της Σάμου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 7 με 8 αρχικά και 5 με 6 αργότερα με τάση περαιτέρω εξασθένησης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Ρόδο και τη βόρεια Κρήτη 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού με πιθανότητα λίγων βροχών κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα ενώ τα παραθαλάσσια τμήματα το μεγαλύτερο μέρος του νομού Λάρισας και Μαγνησίας δεν θα επηρεαστούν καθόλου από φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα 4 στα πεδινά ενώ μετά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σταδιακά στα πεδινά και στα θαλάσσια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 10 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στις Σποράδες και τα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας από 14 έως 22.

+++++++++++++++

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα που σταδιακά προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κατά περιόδους μέτριας έντασης ενώ αργά το βράδυ πέριξ της Κέρκυρας θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που θα επηρεάσουν για το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν εκ νέου σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 και στα βορειότερα τμήματα το απόγευμα 7 μποφόρ ενώ και στο Αιγαίο αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τα νησιωτικά τμήματα και τα παραθαλάσσια της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας πιθανές ομίχλης το πρωί ενώ από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές που θα ενταθούν αργά το βράδυ στην Πίνδο με επέκταση και σε πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας τα ξημερώματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα προς το βράδυ ενδέχεται να σημειωθεί βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βορειοδυτικοί 2 με 3 στα πεδινά με εξασθένηση και 3 με 4 στα θαλάσσια με εξασθένηση ενώ από αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στην περιοχή Φαρσάλων το νομό Μαγνησίας και τα παραθαλάσσια από 9 έως 18.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

4 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Αντώνης says:

    Ευχαριστώ για την αισιόδοξη απάντηση, και – πάνω απ’ όλα-, για την αδιάκοπη και σημαντική προσπάθεια που κάνεις, για την καιρική μας ενημέρωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *