Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπονται νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα και στη Θράκη με τοπικές βροχές ενώ στα δυτικά νησιωτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν προς το μεσημέρι και στη δυτική Θεσσαλία στην υπόλοιπη Μακεδονία για λίγες ώρες ενώ εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επιμείνουν μόνο στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο την δυτική Κρήτη και ενδεχομένως στην Αττικοβοιωτία την Εύβοια και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν έντονα στους νόμους Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίαςμ Αχαΐας, Ηλείας και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και τα ορεινότερα τμήματα των νόμων Κιλκίς, Σερρών, Δράμας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο το απόγευμα και 7 με γρήγορη εξασθένηση στο βόρειο Ιόνιο προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου τη δυτική και ανατολική Μακεδονία και τις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας 19 με 20 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και έως 24 βαθμούς στη βόρεια Κρήτη.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπονται με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Πίνδο ενώ δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές ώρες δέσμη βροχοπτώσεων να επηρεάσει για λίγο και τις πεδινές περιοχές αλλά και τις Σποράδες με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά νεφελώδης καιρός με μικρά ανοίγματα ενώ το μεσημέρι για λίγες ώρες δέσμη νεφώσεων ενδέχεται να δώσει σύντομη βροχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τα ορεινά τμήματα και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες και στα πεδινά με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 9 έως 19 βαθμούς στο νομό Λάρισας από 8 έως 20 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21.

+++++++++++++

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και την Κρήτη άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σύντομες καταιγίδες.  Μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί πρόσκαιρα για πολύ λίγο η Μακεδονία τις μεσημεριανές ώρες. Αυτά τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έως και αργά το βράδυ με βελτίωση μόνο στη Θράκη ενώ στα νησιά του βορείου Ιονίου πέριξ της Κέρκυρας θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες όπως και στα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανώς έντονα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, την Κέρκυρα, τμήματα κυρίως της Ηπείρου των Γρεβενών της Καστοριάς της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και μετά το μεσημέρι και 6 με 7 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17/19 βαθμούς Κελσίου στην Ηπειρο και τη Μακεδονία έως 21/23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη και την Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με σημαντικά ανοίγματα στον καιρό και κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους ενώ ομίχλες θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα ορεινά και μετά το μεσημέρι 5 στα θαλασσινά ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

++++++++++++

 Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022.

Στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα τη δυτική Κρήτη νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και τις μεσημεριανές ώρες και καταιγίδες. Φαινόμενα θα αρχίσουν να σημειώνονται διάσπαρτα προς τις βραδινές ώρες και στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στο βόρειο Αιγαίο δεν αποκλείονται λίγες σύντομες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει σχετικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα ανοίγματα του καιρού και κάποιες ομίχλες κυρίως στη Θράκη και τη δυτική Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανώς έντονα στους νόμους της Ηπείρου και ενδεχομένως στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 και από το απόγευμα και μετά 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ και στο Αιγαίο γενικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα έως 23 με 25 βαθμούς κελσίου σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, βόρεια Κρήτη ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα ανοίγματα του καιρού στα πεδινά, τοπικές βροχές στην Πίνδο που ενδεχομένως τις μεσημεριανές ώρες να επηρεάσουν για πολύ λίγο κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά και 5 στα θαλάσσια τμήματα αλλά από το απόγευμα και μετά θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2 μποφόρ στα πεδινά και 3-4 στα θαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 23/24 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Φαρσάλων στο νομό Μαγνησίας και τα παραθαλάσσια τμήματα από 13 έως 23/24 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *