Αναγγελία μεταβολής του καιρού για τις 17 έως 19 Νοεμβρίου 2022.

Αναγγελία μεταβολής του καιρού για τις 17 έως 19 Νοεμβρίου 2022. Συστάδα βαρομετρικών χαμηλών θα κινηθεί από τη βόρεια Ιταλία στα βόρεια Βαλκάνια με κίνηση προς τη Μαύρη θάλασσα. Το δυτικό ρεύμα θα παραμείνει σταθερό πάνω από τη χώρα μας μεταφέροντας ασταθείς και υγρές αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο προς τη δυτική χώρα πρωτίστως όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και δευτερευόντως σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη που ετοιμάσαμε για σας οι πρώτες διαταραχές θα είναι επιλεκτικές και θα επηρεάζουν μόνο τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και πιθανόν νότιας Πελοποννήσου της δυτικής Κρήτης της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και κάποιων νησιών του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Αντίθετα οι ισχυροί δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα δεν θα αφήνουν τα φαινόμενα να ενταθούν ανατολικότερα της Πίνδου και έτσι κάποιες λίγες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από την κεντρική Μακεδονία έως την ανατολική Πελοπόννησο μικρής έντασης και διάρκειας.

Έχει λοιπόν για τους αγρότες μπορούμε να πούμε ότι οι καλλιεργητικές εργασίες και το μάζεμα της ελιάς μπορούν να γίνουν άνετα ή σχεδόν άνετα στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και ειδικά της δυτικής και κεντρικής στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των Σποράδων της ανατολικής Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης και στις περισσότερες περιοχές των Κυκλάδων. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται και σε αυτές τις περιοχές στην περίοδο 17 με 19 Νοεμβρίου αλλά δεν φαίνεται κάτι το σημαντικό.

Από τις 20 του μήνα και μετά νέες διαταραχές από τα δυτικά αναμένονται να επηρεάσουν τη χώρα μας όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα φθινόπωρο επηρεάζοντας περισσότερο το Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο τμήματα από την Αττικοβοιωτία και νοτιότερα.

Η ανωμαλία που ζούμε τα τελευταία χρόνια με το να χιονίζει και να βρέχει πρώτα στη νότια και ανατολική Ελλάδα και μετά στα δυτικά και βόρεια της χώρας μας γίνονται προσπάθειες από την ίδια τη φύση να αλλάξει. 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Αναγγελία μεταβολής του καιρού για τις 17 έως 19 Νοεμβρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *