Ύψος βροχής από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλίας για το τριήμερο 11 έως 13 Νοεμβρίου 2022.

Συγκεντρώσαμε το ύψος βροχής από μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ιδιωτών αλλά και το weather group.gr για την περίοδο 11 έως 13 Νοεμβρίου 2022.

Η ψυχρή λίμνη που κινήθηκε αντίθετα από ότι κινείται συνήθως στο βόρειο ημισφαίριο προκάλεσε αρχικά με το βορειοανατολικό ρεύμα αρκετές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στην περιοχή του Πηλίου και τις Σποράδες οπου ο υετός ξεπέρασε κατά τόπους και τα 40 με 50 χιλιοστά. Στη συνέχεια κινούμενη η ψυχρή μπάλα προς το Ιόνιο ενεργοποίησε νοτιοδυτικό έως νοτιοανατολικό ρεύμα το οποίο επηρεάζει με αξιόλογα φαινόμενα το εσωτερικό της πεδιάδας και έτσι παρόλο που κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για απουσία βροχών σημειώθηκαν αξιόλογα φαινόμενα μέσα στις εκτιμήσεις που υπήρχαν από το site μας αλλά και από τα προγνωστικά μοντέλα.

Όπως βλέπετε ακόμα και στο εσωτερικό της πεδιάδας σημειώθηκαν κατά τόπους 5 με 15 χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές ενώ όσο πλησιάζουμε στη δυτική Θεσσαλία και στα ορεινά της περιφέρειας τα χιλιοστά αυτά ξεπέρασαν και τα 20.

Για την πορεία του καιρού τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει αναρτηθεί εκτίμηση των βροχοπτώσεων και των θερμοκρασιών στις 12 του μήνα και μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *