Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-16/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με σποραδικές μπόρες κατά περιόδους ενώ στα ηπειρωτικά τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά λίγες βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην ανατολική Εύβοια τις Σποράδες και τα βόρεια της Αττικής καθώς και στην Ηπειρο και τα νησιά του βόρειου Ιονίου και τις μεσημεριανές ώρες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 με 18 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ενώ στη δυτική και νότια ηπειρωτική αλλά και νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ομίχλες το πρωί κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στο Πήλιο και τις Σποράδες όπου έως το μεσημέρι δεν αποκλείεται να πέσουν κάποιες ψιχάλες με βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 18.

++++++++++++++++

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα τις πρωινές ώρες και νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου όπου θα εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο ενώ ομίχλες εκ νέου θα πέσουν κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας ενώ στη δυτική τη νότια και τα νησιωτικά τμήματα από 8 έως 22.

Θεσσαλία και Σποράδες: στις ορεινές περιοχές της Πίνδου προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και ομίχλες με μικρή πιθανότητα προς το βράδυ να σημειωθούν και λίγες ασθενείς βροχές. Στις πεδινές περιοχές και τις Σποράδες ο καιρός θα είναι καλύτερος με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και ηλιοφάνεια με διακοπή από τοπικές νεφώσεις στη συνέχεια.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και κάποιες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί αρχικά 2 με 3 μποφόρ και μετά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 18.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέποντας τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη με τοπικές βροχές μικρής έντασης και περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Αργότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις υπόλοιπες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πελάγη με μικρή ενίσχυση στο Αιγαίο  και το βόρειο Ιόνιο από το μεσημέρι και μετά στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στην Ηπειρο την Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά την βόρεια Κρήτη και τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας ενώ στην Πίνδο θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Σταδιακά μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού στην πεδιάδα τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ νωρίς το πρωί θα υπάρχει και περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες κυρίως γύρω από ποταμιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα ορεινά αλλά και τις Σποράδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *