Εκτίμηση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 12 Νοεμβρίου 2022.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Φαινόμενα σε νησιά του Ιονίου Ηπειρο δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησο Κυκλάδες νοτιοανατολικό Αιγαίο Κρήτη και πιθανώς βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο λίγο υψηλότερα στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική χώρα του ανατολικού Αιγαίου ενώ ελάχιστα η καθόλου φαινόμενα σε Εύβοια Αττικοβοιωτία Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη. Έντονα φαινόμενα σε νησιά Ιονίου Ηπειρο δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησο και ενδεχομένως κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας 19 με 22 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Φαινόμενα σε όλη τη χώρα εκτός από τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς των Σποράδων και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τμήματα του Ιονίου και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 20 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Φαινόμενα στο Ιόνιο την Ηπειρωτική χώρα και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ Εύβοια  Αττικοβοιωτία νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου βορειοανατολική Πελοπόννησο Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα ανεπηρέαστα. Πιθανά έντονα τα φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Θερμοκρασίες 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια λίγο χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια.

 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα εκτός από τις Κυκλάδες στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης και τμήμα των Δωδεκανήσων. Έντονα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως στη νότια Πελοπόννησο. Θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια.

 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Κακοκαιρία σε όλες τις περιοχές της χώρας με πιθανώς έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Αρκετά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη συτική και κεντρική Πελοπόννησο την ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη δυτική Κρήτη ενώ πολύ λιγότερα ή καθόλου στις υπόλοιπες περιοχές. Ενδεχομένως έντονα στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία έως 14 με 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα υψηλότερες στα ανατολικά και νότια.

 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ηπειρωτική χώρα τη δυτική Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια λίγο υψηλότερη στα δυτικά κεντρικά και νότια.

 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια και  ψηλότερη στα υπόλοιπα τμήματα.

 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τη δυτική Και βόρεια Θεσσαλία τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια υψηλότερη στις υπόλοιπες περιοχές.

 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο την Ήπειρο τη Θεσσαλία την κεντρική και δυτική Στερεά την Πελοπόννησο τη δυτική Κρήτη και ενδεχομένως στις Σποράδες και τμήματα της δυτικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια λίγο υψηλότερη στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Βελτιώνεται ο καιρός για λίγο στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα δυτικά τμήματα από την Τετάρτη 16/11 κιόλας και μετά κατά περιόδους έως και τις 26 θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Αξιόλογη κακοκαιρία για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός των δυτικών φαίνεται να επικρατεί από τις 19 με 20 του μήνα και μετά και τουλάχιστον για ένα τετραήμερο.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Εκτίμηση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 12 Νοεμβρίου 2022.

  1. Pingback: Ύψος βροχής από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλίας για το τριήμερο 11 έως 13 Νοεμβρίου 2022. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *