Που θα σημειωθούν βροχές το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022. Αναλυτικοί χάρτες επιπέδων επικινδυνότητας 1 έως 4.

Ψυχρή μπάλα στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί από τη Μαύρη θάλασσα προς τη νότια Ιταλία και θα προκαλέσει πρόσκαιρα βαρομετρικό χαμηλό στο βόρειο Ιόνιο. Στη συνέχεια σε μία οχι και τόσο συχνή κίνηση θα μετακινηθεί προς την κεντρική Ευρώπη και θα ενωθεί με τον αυλώνα τέρας του βόρειου ατλαντικού.

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες καθόλη τη διάρκεια της αυριανής μέρας κατά διαστήματα σε πολλά τμηματα στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα των Σποράδων του βορειοδυτικού Αιγαίου και του νοτίου Ιονίου ενώ βροχές ποτιστικού τύπου μέτριας ή ασθενούς έντασης θα σημειώνονται σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και κυρίως της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής το νομό Φθιώτιδας Βοιωτίας Ευβοίας Αιτωλοακαρνανίας Κεφαλονιάς Ζακύνθου Ηλείας Μεσσηνίας Αχαΐας και Αρκαδίας. Δεν αποκλείεται κάποια ασθενικά φαινόμενα να σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου του βορείου Ιονίου της υπόλοιπης Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ ανεπηρέαστες θα είναι οι περιοχές όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου η Κρήτη Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης Θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νόμου ενώ πηγαίνοντας προς το μεσημέρι μία πιθανότητα για σύντομες ασθενείς βροχές υπάρχει και για τις υπόλοιπες περιοχές με βελτίωση από αργά το απόγευμα πρώτα στα ανατολικά και μετά και στα δυτικά του νομού.

Για το νομό Αττικής θα υπάρχουν νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νόμου με ασθενείς βροχές από τις πρωινές ώρες ενώ λίγες ψιχάλες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές έως και αργά το απόγευμα που ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στο ξημέρωμα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα παραθαλάσσια τμήματα προς το Αιγαίο του νομού Μαγνησίας πέριξ του Πηλίου και στις Σποράδες ενώ σταδιακά ασθενείς έως μέτριες βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται σε περιοχές και στο εσωτερικό της πεδιάδας πού τις μεσημεριανές έως πρώτες βραδινές ώρες θα ενταθούν πρόσκαιρα ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής ο καιρός θα βελτιωθεί.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση  2-10 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση 10-25 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση 25-50 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση 50-100 χιλιοστά.

 

 

 

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη xώρα μπορείτε να διαβάσετε στο link

 

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *