Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Ζωηρεύει ο φθινοπωρινός καιρός

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 10 Νοεμβρίου 2022.

13 και 14 Νοεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για βροχές στη Θεσσαλία την Χαλκιδική τις Σποράδες στην βόρεια Στερεά Ελλάδα τμήματα της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου. Θερμοκρασία στις περιοχές φαινομένων οχι πάνω από 15 με 17 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++

15 έως 17 Νοεμβρίου.

36% πιθανότητα για μικρό διαταραχές από τα δυτικά που θα δίνουν φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας κυρίως στις 17 του μήνα όπου τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και κάποιων τμημάτων του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Θερμοκρασίες οχι πάνω από 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σημαντική άνοδο στην ανατολική και νότια χώρα στις 17 του μήνα όπου η μέγιστη από τη Θεσσαλία και κάτω θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου με επικράτηση ισχυρών νοτιάδων.

28% πιθανότητα προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα εκτός από τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα στις Κυκλάδες και την Αττική.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.Θερμοκρασίες στις 16 του μήνα και στις 17 σημαντική πτώση στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και νότια θα φτάνει κατά τόπους στους 16 με 18.

21% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα πρώτα στα νησιά του Ιονίου και στη Θεσσαλία και σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας εκτός από τη Θράκη το ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την Αττική.Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 14 και 16 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια στις 7 του μήνα ενώ στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 18 με 19.

15% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά στη δυτική κεντρική βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες την Κρήτη και την Αττική. Θερμοκρασία αρχικά έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενώ στα ανατολικά και νότια στις 16 και κυρίως στις 17 θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

18 με 20 Νοεμβρίου.

28% πιθανότητα για αρκετές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο στη δυτική Μακεδονία και πολύ λιγότερο την υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα μαλακώσει. Θερμοκρασίες αρχικά έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά υψηλότερη στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα έως 15 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος της περιόδου ενώ θα σημειώνεται και παγετός νωρίς το πρωί στις 19 και ειδικά στις 20 του μήνα σε τμήμα τα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

28% πιθανότητα για σταδιακή σημαντική κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τμήματα της ανατολικής Κρήτης. Θερμοκρασία σε ορεινά τμήματα μόνο της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όχι πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά τα νότια και τα παραθαλάσσια και νησιώτικα έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου.

23% πιθανότητα για σοβαρή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με πολλές βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα με τα λιγότερα φαινόμενα στη Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου ενώ στη Θράκη ενδεχομένως να φτάσουν και στις πεδινές περιοχές. Θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σε πολύ χαμηλά επίπεδα οχι πάνω από τους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα δεν θα ξεπερνάει τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τα νότια θα φτάνει τους 13-15.

21% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε δύο φάσεις στις 18 και στις 20 του μήνα. Πυκνές χιονοπτώσεις μόνο στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης σε μεγάλα υψόμετρα στις 20 του μήνα. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια έως 20 στα δυτικά και νότια ενώ στις 20 του μήνα θα σημειώσει σημαντική πτώση μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη και στις άλλες περιοχές μικρότερη.

++++++++++++++

21 με 25 Νοεμβρίου.

36% πιθανότητα για κακοκαιρία στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα αρχικά που θα επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά κύματα έως το τέλος της περιόδου. Τα φαινόμενα πολύ έντονα στη δυτική κεντρική νότια και ανατολική χώρα. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά σταδιακά οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία. Θερμοκρασία αρχικά οχι πάνω από 15 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και βόρεια χώρα αλλά σταδιακά στα ανατολικά και νότια θα αρχίσει να ανεβαίνει στους 17 με 19 και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της περιόδου.

35% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα στην αρχή της περιόδου και μετά τις 23 του μήνα από τα δυτικά από νέο βαρομετρικό χαμηλό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονόπτωση στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης στην αρχή σε μεγάλα υψόμετρα αλλά στις 23 και 24 του μήνα θα σημειωθούν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας καθώς και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση σημαντική στις 23 και 24 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια και ψηλότερη στα ανατολικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί στη δυτική Μακεδονία το πρωί και το βράδυ.

29% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα στην Εύβοια την ανατολική Στερεά στην αρχή της περιόδου ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν αρκετά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και λιγότερα στην Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρχουν όμως και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις μόνο σε μεγάλα υψόμετρα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία οχι πάνω από 12 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια με μικρή πρόσκαιρη πτώση από τη Θεσσαλία και βορειότερα στις 22 και σημαντική άνοδο στις 23 και 24 του μήνα στα ανατολικά και νότια έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για τις 13 και 14 Νοεμβρίου Θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους στην αρχή της περιόδου στη Θεσσαλία τη Χαλκιδική τις Σποράδες και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και τμήματα της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου με βελτίωση. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Για τις 15 έως 17 Νοεμβρίου θα υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά που θα δώσει αξιόλογα φαινόμενα στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο και λιγότερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και τη Θράκη. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα βορειότερα 16 με 18 στα νοτιότερα. Ενδεχομένως ο νοτιάς στην ανατολική και νότια χώρα να ανεβάσει τον υδράργυρο και λίγο υψηλότερα.

Για τις 18 έως 20 Νοεμβρίου αρχικά κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και λιγότερο στα ανατολικά και νότια παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να σημειώνονται στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ παίζει και το σενάριο πεδινού χιονιού στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασία στα βορειότερα τμήματα 10 με 15 βαθμούς Κελσίου 16 με 20 στα νοτιότερα.

Για την περίοδο 21 με 25 Νοεμβρίου και πάλι θα έχουμε διέλευση ενός ή δύο βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα δώσουν αρκετές βροχές και καταιγίδες και αυτή τη φορά πιθανόν και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ υπάρχει και ένα ενδεχόμενο στη δυτική Μακεδονία τα χιόνια να κατέβουν χαμηλότερα όπως και στη Θράκη. Θερμοκρασίες στα βορειότερα τμήματα της χώρας θα παραμείνουν σε επίπεδα οχι πάνω από τους 10 με 15 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα ενώ αντίθετα στα ανατολικά και νότια θα ξεπερνάμε τους 17 με 18 τις περισσότερες από τις ημέρες.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Ζωηρεύει ο φθινοπωρινός καιρός

  1. Pingback: Που θα σημειωθούν βροχές το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 – ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

  2. Pingback: Που θα σημειωθούν βροχές το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022. Αναλυτικοί χάρτες επιπέδων επικινδυνότητας 1 έως 4. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *