Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-13/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

 Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες στη βόρεια Εύβοια και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας με βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 με 20 και πιθανόν δυτικά τμήματα 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά από 12 έως 20.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και στα ανατολικά της Μαγνησίας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές άνευ σημασίας. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και πιθανόν στις Σποράδες 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 19.

+++++++++++

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια τις Σποράδες τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας που έως και τις μεσημεριανές ώρες θα δίνουν κάποιες ασθενείς βροχές. Από τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει σύντομη επιδείνωση του καιρού σε όλη τη Μακεδονία και αργά το βράδυ και στους νόμους Λάρισας και Μαγνησίας με σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 3 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και νότια 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 20.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες νωρίς το πρωί στο εσωτερικό της πεδιάδας. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως των νομών Τρικάλων Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και κυρίως αυτά που βλέπουν το Αιγαίο θα σημειωθούν πιθανώς και λίγες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλη νωρίς το πρωί. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν προς το βράδυ λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους πιθανόν και στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 19.

++++++++++++

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά Ελλάδα τις Σποράδες την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου με σποραδικές βροχές χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 1.400 με 1.500 μέτρα μόνο στους νόμους Φλώρινας και Καστοριάς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές πάνω από τα 2.000 μέτρα κατά μέσο όρο. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα δυτικότερα τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών και να εξασθενούν.  Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και μετά θα αρχίσει να βελτιώνεται και ως αργά το βράδυ Τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όλες σχεδόν τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και αργότερα στα βορεια και 8 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και αργότερα 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 2 έως 12 στη δυτική Μακεδονία από 4 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και μόνο στην ανατολική Στερεά την δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάνει από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στα πεδινά λίγες χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών πάνω από τα 2.000 μέτρα και πιθανότητα για λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί προς τις μεσημεριανές ώρες στην στο νομό Λάρισας και ως αργά το απόγευμα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με βροχή ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοι 4 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ και στα πεδινά τμήματα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το όνομα Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 17.

+++++++++++++++

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας το πρωί. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές θα υπάρχει στη Μαγνησία τη Βοιωτία τη βόρεια Εύβοια νωρίς το πρωί καθώς και στη βόρεια Κρήτη αλλά ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 20 με 21 στα δυτικά και στα νησιωτικά τμήματα από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας προς το Αιγαίο και τις Σποράδες νωρίς το πρωί και πιθανόν λίγες ψιχάλες με γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα στο εσωτερικό της πεδιάδας το πρωί  λόγω ομίχλης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και τα παραθαλάσσια μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πιθανόν το πρωί έως και 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα περσινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 18.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-13/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Αντώνης says:

    Ευχαριστούμε Βασίλη!
    Αγωνιά η Θεσσαλία-και όχι μόνο-, εν όψη των φθινοπωρινών σπορών..
    Η πρόγνωσή σου μας βοηθάει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *